Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΚΤ: Κίνδυνοι από την αδύναμη οικονομία της ευρωζώνης

Η υποτονική ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης απειλεί να ενισχύσει τους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που ενέχουν τα υψηλότερα επιτόκια, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Καθώς ο αντίκτυπος της ιστορικής εκστρατείας νομισματικής σύσφιξης της ΕΚΤ συνεχίζει να εκτυλίσσεται, τα εισοδήματα των νοικοκυριών, τα εταιρικά έσοδα και τα δημόσια οικονομικά θα μπορούσαν να έχουν επιπλέον πίεση εάν η οικονομία συνεχίσει να απογοητεύει, προειδοποίησε η κεντρική τράπεζα στην εξαμηνιαία Επισκόπηση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Οι αδύναμες οικονομικές προοπτικές μαζί με τις συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού επιβαρύνουν την ικανότητα των ανθρώπων, των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν το χρέος τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουί ντε Γκίντος στη Φρανκφούρτη. «Είναι κρίσιμο να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση καθώς η οικονομία μεταβαίνει σε ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων σε συνδυασμό με αυξανόμενες αβεβαιότητες και γεωπολιτικές εντάσεις».

Οι πτωχεύσεις εταιρειών αρχίζουν να επιταχύνονται και ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω, καθώς η οικονομική ύφεση γίνεται πιο ευρεία και το πιστωτικό κόστος αυξάνεται, ανέφερε η ΕΚΤ.

Related posts

Χατζηδάκης: Πηγή αισιοδοξίας τα αποτελέσματα του placement στην Εθνική

admin

ΗΠΑ: Στην Flagstar Bank περνά το ενεργητικό της Signature Bank

admin

ΕΤΕ: Νέο «κορσέ» για προσωπικό και κόστη έβαλε η DG Comp

admin

Βράβευσε τους αριστούχους μαθητές η Eurobank

admin

Με $75 εκατ. κλείνει υπόθεση Επσταϊν η Deutsche Bank

admin

Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Πρέπει να κοιτάξουμε τη διατύπωση του στόχου για τον πληθωρισμό

admin

Εκλεισε το ντιλ εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS

admin

Εθνική: Χρηματοδοτήσεις 270 εκ. στην ενέργεια εν μέσω πανδημίας

admin

Axia: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

admin