Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πλήγμα στο νοσοκομείο στη Γάζα: Συγκλονισμένος ο Σολτς, ενδελεχή έρευνα ζητεί η Ισπανία

Τη φρίκη του εξέφρασε παράλληλα ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για τις εικόνες από την έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Άχλι αλ Αράμπι της Γάζας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, και ζήτησε τη διεξαγωγή “ενδελεχούς έρευνας”.

“Μου προκαλούν φρίκη οι εικόνες αυτής της έκρηξης σε νοσοκομείο στη Γάζα. Αθώοι άμαχοι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν. Οι σκέψεις μας στρέφονται στις οικογένειες των θυμάτων. Επιβάλλεται ενδελεχής έρευνα γι’αυτό το περιστατικό”, σημείωσε ο Σολτς σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Ο Σολτς αναμένεται σήμερα στην Αίγυπτο, όπου προβλέπεται να συναντηθεί με τον πρόεδρό της Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

“Συγκλονισμένη” η Μαδρίτη

“Συγκλονισμένη” είναι η ισπανική κυβέρνηση μετά την έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας που προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, δήλωσε επίσης ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο Αλμπάρες ανακοίνωσε παράλληλα την αύξηση φέτος της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ισπανίας προς τα Παλαιστινιακά Εδάφη κατά 4 εκατομμύρια ευρώ σε συνολικά 21 εκατομμύρια.

Σοκαριστικό έγκλημα χαρακτήρισε σήμερα το πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας από το οποίο σκοτώθηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει να παρουσιάσει δορυφορικές εικόνες, αν δεν εμπλέκεται σε αυτό.

“Χαρακτηρίζουμε μια τέτοια κακουργηματική πράξη έγκλημα – πράξη αποκτήνωσης”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στον Ραδιοσταθμό Sputnik.

Related posts

Οργή στο κόμμα του Ερντογάν: Η Disney “έκοψε” σειρά που εκθείαζε τον Κεμάλ

admin

ΗΠΑ: Έξι νεκροί έπειτα από σφοδρές καταιγίδες στο Τενεσί

admin

ΗΠΑ – Ισραήλ – Γάζα: “Απολύτως απαραίτητη” είναι η προστασία των αμάχων για τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν

admin

Τζ. Πάουελ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για παύση των αυξήσεων – Τα στοιχεία θα καθορίσουν τη συνέχεια

admin

Eli Lilly: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη β’ τριμήνου

admin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό δύο ετών ο πληθωρισμός

admin

Toronto Economic Forum II: Ενίσχυση των διμερών σχέσεων με Καναδά “βλέπει” ο Ν. Παπαθανάσης – Ποιοι οι πιθανοί τομείς συνεργασίας

admin

Airbnb: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη δ’ τριμήνου 2023

admin

Φιντάν: Έτοιμη η Τουρκία να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας

admin