Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος σταθμός του μετρό και του Προαστιακού στην Παιανία

Το πρώτο εξάμηνο του 2025 αναμένεται να είναι έτοιμος ο νέος σταθμός του μετρό και του Προαστιακού στην Παιανία μπροστά από το γραφειακό πάρκο Karela, το οποίο, κατόπιν της συμφωνίας με την ιδιοκτήτρια PRODEA Investments ΑΕΕΑΠ, μισθώνεται εξ ολοκλήρου στη Μytilineos.

Το έργο σε μια περιοχή που πάσχει από μέσα μαζικής μεταφοράς πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τους ιδιοκτήτες-επενδυτές στα πέριξ, όπως η PRODEA Investments ΑΕΕΑΠ, Dimand, Premia Properties ΑΕΕΑΠ, Autohellas, AS, Intracom Holdings, Intrakat και έχει ήδη προχωρήσει αδειοδοτικά.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που εγκρίθηκε την περασμένη άνοιξη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η λειτουργία της σιδηροδρομικής στάσης θα εξυπηρετήσει μετακινήσεις αμφίδρομα, δηλαδή τη σύνδεση των οικισμών Παιανίας, Καρελλά, αλλά και των Σπάτων με το μητροπολιτικό συγκρότημα της Αθήνας και την ευρύτερη Αττική, μέσω του δικτύου των μέσων σταθερής τροχιάς και του ευρύτερου δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς.

Επιπλέον, θα εξυπηρετήσει τη σύνδεση με το ΒΙΟΠΑ / ΒΙΠΑ που αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης εργαζομένων με προοπτική σημαντικής περαιτέρω ανάπτυξης. Το Karela Business Park, με ένα σύμπλεγμα 6 κτιρίων γραφείων, 29.000 τ.μ. και 1.100 θέσεων στάθμευσης φαίνεται και από τους διερχομένους την Αττική οδό και αποτέλεσε την προηγούμενη δεκαετία το πρώτο «πράσινο» γραφειακό πάρκο με πιστοποίηση Leed.

--.GR

Related posts

ΕΝΦΙΑ 2023: Τι θα πληρώσουμε και ποιοι απαλλάσσονται

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές διακυμάνσεις μετά την ισχυρή άνοδο

admin

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος προς ΕΦΚΑ: Ζητεί λύση στις διπλές χρεώσεις εισφορών σε επιχειρηματίες και λογιστές

admin

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Έως τις 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις

admin

Εcofin: Τι σημαίνουν για την Ελλάδα οι αποφάσεις – Εκτός ελλείμματος οι αμυντικές δαπάνες

admin

Είναι ο Τζένσεν Χουάνγκ ο νέος Στιβ Τζομπς;

admin

Συντάξεις: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τον Ιούνιο

admin

Aziz Francis – Brook Lane Capital: «Η Αθήνα μπορεί να γίνει ένας πολύ μεγάλος ευρωπαϊκός προορισμός» (pics)

admin

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται – Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, αν δεν του καταβληθεί

admin