Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απειλεί με “νέα μέτωπα” αν το Ισραήλ συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς

Το Ιράν απειλεί με “επέκταση των πολεμικών μετώπων” εάν ο πόλεμος στη Γάζα δεν σταματήσει, είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.

“Το Ιράν δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθεί αυτή την κατάσταση”, προσθέτει ο κορυφαίος διπλωμάτης, σημειώνοντας ότι κάθε ώρα αυξάνεται η πιθανότητα ενός νέου πολεμικού μετώπου, σε σχέση με τις αυξανόμενες επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους από την τρομοκρατική ομάδα Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν, στον Λίβανο.

Ο Αμιραμπντολαχιάν έκανε τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κατάρ, όπου συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους του Κατάρ και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, σύμφωνα με δημοσίευμα σε κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. Το Κατάρ έχει κατηγορηθεί από πολλούς ότι είναι χορηγός της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA του καθεστώτος αναφέρει επίσης ότι το Ιράν διαπραγματεύεται με χώρες της περιοχής για να στείλει “ανακούφιση” στη Γάζα και να ανοίξει ένα νοσοκομείο πεδίου στην Αίγυπτο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Related posts

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και από τη Βουλγαρία

admin

Ευρωπαίος Επίτροπος: Η Μολδαβία ενδέχεται να ξεκινήσει σύντομα τις συνομιλίες για την ένταξή της στην ΕΕ

admin

Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο

admin

Ουζμπεκιστάν: Ο πρόεδρος προκήρυξε πρόωρες εκλογές

admin

Η Κίνα καλείται να σταματήσει την παράκαμψη κυρώσεων του ΟΗΕ από τη Βόρεια Κορέα

admin

Επίσκεψη Μακρόν στα τέλη Ιανουαρίου στη Σουηδία

admin

Μ. Σχοινάς για Βορ. Μακεδονία: Κανείς δεν θα προσυπογράψει ένταξη στην ΕΕ μιας υποψήφιας χώρας που αποκλίνει από τις δεσμεύσεις της

admin

Ολλανδία: Επιβεβαίωσε την κατάρρευση της κυβέρνησης ο Ρούτε – “Επόμενο βήμα η προκήρυξη εκλογών”

admin

Ισλανδία: Έκρηξη ηφαιστείου στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας

admin