Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις, αρχικές αιτήσεις ανεργίας

Αυξήθηκαν τον Αύγουστο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για πέμπτο διαδοχικό μήνα σε ένα εναθρρυντικό σημάδι για τις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω του επιθετικού κύκλου νομισματικής σύσφιξης που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 η Federal Reserve.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Αύγουστο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,2%. Οι λιανικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των καταναλωτικών δαπανών και αποτελούν καλή ένδειξη της πορείας της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, μια διαφορετική έκθεση του υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι οι τιμές παραγωγού σκαρφάλωσαν 0,7% τον Αύγουστο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,4%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές ενισχύθηκαν 1,6% σε σύγκριση με την εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση 1.2%. 

Τέλος, τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αποδείχτηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων, με τον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα για πρώτη φορά να ενισχύεται ελαφρώς στα 220.000 άτομα, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 225.000 σε δημοσκόπηση του Reuters. 


 

Related posts

Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στη βόρεια επαρχία Σούμι

admin

Οι ΗΠΑ “αναδιατάσσουν” τα στρατεύματά τους στον Νίγηρα

admin

Ιράν: Ο Ραϊσί ακυρώνει επίσκεψη στην Τουρκία μετά τις αιματηρές επιθέσεις στην Κερμάν

admin

Κίνα: Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,1% τον Απρίλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών

admin

Ισπανία: Στο ΥΠΕΞ κλήθηκε για εξηγήσεις ο πρέσβης της Ρωσίας στη Μαδρίτη, μετά τον θάνατο του Ναβάλνι

admin

Διεθνές Δικαστήριο – Ουκρανία: Ζητά “αποζημιώσεις” από τη Ρωσία – Πρόσχημα για να καταστρέψει ο ψευδής ισχυρισμός περί γενοκτονίας

admin

Ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Αίγυπτο

admin

Ουκρανία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από ρωσικό πλήγμα σε χωριό της Χερσώνας

admin

ΗΠΑ: Επιβράδυνση του κλάδου των υπηρεσιών τον Μάρτιο

admin