Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία και Σαουδική Αραβία υπογράφουν συμφωνία για την ενίσχυση των επενδύσεων

Η Ιταλία και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν τη Δευτέρα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και των επενδύσεων που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο βιομηχανίας.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της τον περασμένο Οκτώβριο, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι προσπάθησε να σφυρηλατήσει στενότερους δεσμούς με τις χώρες του Κόλπου, αγνοώντας τις ανησυχίες των προηγούμενων συνασπισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή. Έχει ήδη άρει το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το μνημόνιο, το οποίο είδε το Reuters, έχει διάρκεια δύο ετών και θα ανανεωθεί αυτόματα για άλλους 24 μήνες, εκτός εάν μία από τις δύο πλευρές ειδοποιήσει την άλλη για την πρόθεσή της να αρνηθεί την ανανέωση έξι μήνες πριν από την ημερομηνία λήξης.

“Ο διάλογος μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να αναπτύξουν μια τεχνολογική και βιομηχανική συνεργασία”, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο σε δημοσιογράφους στο Επενδυτικό Φόρουμ μεταξύ Ιταλίας και Σαουδικής Αραβίας στο Μιλάνο.

Μεταξύ πολλών πρωτοβουλιών που συζητούνται, η Ιταλία φλερτάρει κρατικά επενδυτικά κεφάλαια από τον Κόλπο για να επενδύσουν σε ένα νέο σχέδιο παροχής πόρων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε στρατηγικά σημαντικούς τομείς.

Related posts

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ουκρανικά drones πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και το Μπέλγκοροντ

admin

Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα – Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις

admin

Οι Ρώσοι αγοράζουν ακίνητα στην κατεχόμενη Μαριούπολη καθώς πλησιάζει η ουκρανική αντεπίθεση

admin

Δανία : Αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα τα επόμενα πέντε χρόνια

admin

Νότια Γάζα: Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, όπως και οι διαφωνίες Ισραήλ/ΗΠΑ για το κράτος της Παλαιστίνης

admin

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα – Σχεδόν 200 νεκροί μέσα σε 24 ώρες

admin

Η Νορβηγία θα διευκολύνει τη μεταφορά κεφαλαίων από το Ισραήλ στην Παλαιστινιακή Αρχή

admin

Το Κίεβο τριπλασίασε την παραγωγή όπλων τον περασμένο χρόνο – Περίπου το 50% των δυτικών παραδόσεων όπλων δεν φθάνουν εγκαίρως

admin

Λίβανος: Πυρά δέχθηκε το όχημα που επέβαινε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας

admin