Image default
ΚΟΣΜΟΣ

G20: Η Ινδία φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων σε γεωπολιτικά θέματα

Η Ινδία ελπίζει να πείσει τα κράτη-μέλη της Ομάδας των 20 (G20) να βρουν φιλικές λύσεις σε γεωπολιτικά θέματα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας στη σύνοδο κορυφής της G20, Αμιτάμπχ Καντ, απαντώντας σε ερώτηση για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η σύγκρουση, αφότου ξεκίνησε πέρυσι τον Φεβρουάριο, ρίχνει βαριά σκιά στην παγκόσμια διπλωματία. Η Ινδία, που προεδρεύει τώρα της G20, έχει λάβει κυρίως ουδέτερη στάση, αποφεύγοντας γενικά να κατηγορήσει τη Ρωσία και κάνοντας έκκληση για διπλωματική επίλυση.

Μιλώντας σε σύνοδο του Business 20 (B20) στο Νέο Δελχί, ο Καντ είπε πως η G20 αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας, όμως ο πόλεμος είχε “τεράστιες συνέπειες σε οικονομικούς όρους” δημιουργώντας προκλήσεις σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα, τα καύσιμα, και τα λιπάσματα.

“Ο πόλεμος δεν είναι δικό μας δημιούργημα”, είπε ο Καντ. “Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να θέσουμε τα αναπτυξιακά θέματα ακριβώς στην πρώτη γραμμή”.

Η σύνοδος κορυφής της G20 αναμένεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα.

Στη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης, η Ινδία φιλοδοξεί να επιτύχει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μελών για θέματα που αφορούν από μεταρρυθμίσεις πολυμερών τραπεζών μέχρι την ανάπτυξη μιας καθολικής προσέγγισης για τα κρυπτονομίσματα.

Related posts

Ισραήλ: Τα παιδιά του κιμπούτς Μπεέρι επέστρεψαν στο σχολείο, όχι όμως και στην κανονικότητα

admin

Κρίση στην Αϊτή: Το συμβούλιο μετάβασης θα ορκιστεί και θα αναλάβει εντός της ημέρας

admin

Ευρωζώνη: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή

admin

Ιταλία: Η Ρώμη αναστέλλει τη χρηματοδότηση προς την UNRWA, λέει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών

admin

Βόρεια Μακεδονία – Στέβο Πεντάροφσκι: Η χώρα δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

admin

Ρωσία: Η Βάγκνερ επιστρέφει μαζί με τους αιχμαλώτους και τις σορούς ενός Αμερικανού και ενός Τούρκου

admin

Γερμανία: Υποψήφιος της AfD κερδίζει περιφερειακές εκλογές στη Θουριγγία

admin

Μπλίνκεν: Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χαμάς – Στηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του

admin

“O πάπας Φραγκίσκος είναι καλά, ξύπνησε από τη νάρκωση, αστειεύθηκε μαζί μου”, δήλωσε ο χειρουργός που έκανε την επέμβαση

admin