Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χ.Α.: Παραμένει ισχυρή η αντίσταση των 1.450 μονάδων

Χ.Α.: Παραμένει ισχυρή η αντίσταση των 1.450 μονάδων

Άνοδο κατά 0,75% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1446,56 µονάδες. Παράλληλα, η αξία τω συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 107,4 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο της Κύκλος Χρηματιστηριακή:

Οι αναλύσεις των διεθνών οίκων, της Goldman Sachs και της Morgan Stanley, που ανεβάζουν τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες έδωσαν στην αγορά το θετικό καταλύτη που ήθελε για να αναβαθµιστεί η επενδυτική ψυχολογία. Σαν αποτέλεσµα οι αγοραστές ανέλαβαν από νωρίς την υπεροπλία και οδήγησαν το Γ.∆. στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1448 µονάδων λίγο µετά τις 12µµ µε οδηγό επιλεγµένα blue chips (Jumbo, MOH, ∆ΕΗ, Τιτάν).

Όµως, στη συνέχεια και µέχρι τις δηµοπρασίες οι αψιµαχίες µεταξύ αγοραστών και πωλητών διατήρησαν το Γ.∆. σε θετικό έδαφος µε µικρή τελικά µείωση στα κέρδη καθώς το οχυρό των 1450 µονάδων παραµένει ισχυρό. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,21%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 0,37%) κατέγραψε κέρδη µε τη Eurobank ( 1,33%) να υπεραποδίδει αλλά την Εθνική (-0,67%) να διαφοροποιείται προκαλώντας εύλογα ερωτηµατικά.

Κέρδη ακόµη κατέγραψε το Jumbo ( 5,65%), η MOH ( 1,28%), ο Μυτιληναίος ( 1,28%), ο Τιτάν ( 0,95%), η Βιοχάλκο ( 1,05%) αλλά και η Profile ( 5,73%) από τη µεσαία κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο ΟΠΑΠ (-0,56%), ο Ελλάκτωρ (-0,74%) και η Lamda (-0,54%). Απολογιστικά, 62 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 29 εκείνων που υποχώρησαν.

Στις 12µµ η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα µεγέθη του ΑΕΠ για το 2ο τρίµηνο, ενώ αργά το βράδυ η DBRS ανακοινώνει την έκθεσή της για το ελληνικό αξιόχρεο.

Παραµένει η ισχυρή αντίσταση των 1450 µονάδων του Γ.∆. για τη υπέρβαση της οποίας θα απαιτηθούν αναβαθµισµένα συναλλακτικά δεδοµένα.

#ΚΥΚΛΟΣ_ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ #Χρηματιστήριο_Αθηνών

Related posts

Ομολογιακό δάνειο €1,1 εκατ. από την Κτήμα Λαζαρίδη

admin

Intralot: Ποια στελέχη άσκησαν δικαιώματα προτίμησης στην ΑΜΚ

admin

Χ.Α.: Στις 1.468 μονάδες η εγγύτερη αντίσταση

admin

Noval Property: Ο Μιχαήλ Παναγής νέο μέλος-H ανασυγκρότηση του ΔΣ

admin

Profile: Αύξηση 15% στον κύκλο εργασιών στο α’ τρίμηνο

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο φως» στο EOS Hellenic Renaissance Fund II

admin

Η Axia ανεβάζει τον πήχη στα €48,6 για τη Mytilineos

admin

ΧΑ: Η αξιολόγηση του MSCI δεν άλλαξε τα δεδοµένα

admin

Jefferies για ελληνικές τράπεζες:Στο 10% η μερισματική απόδοση το 2026

admin