Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Ποιες συνεχίζουν να προσφέρουν αποδόσεις έως 41%

Ανακατατάξεις ως προς τις φετινές αποδόσεις των «βαριών» χαρτιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών επέφερε το πρόσφατο sell off, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν καπνός 9 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις δύο συνεδριάσεις .

Ενόσω, λοιπόν, η εγχώρια αγορά προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματά της, οι μέχρι πρότινος μεγάλες επιστροφές έχουν «ψαλιδιστεί», αλλά επ’ ουδενί έχουν εκμηδενιστεί.

Με κέρδη έως 41

Είναι χαρακτηριστικό ότι, αυτήν την στιγμή, 14 μετοχές της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, εξακολουθούν να απολαμβάνουν θετική μεταβολή μέσα στο 2024, με την κορυφή να ανήκει στην Titan Cement, η οποία παρά τη διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά των 33 ευρώ, συνεχίζει να επιβραβεύει τους μετόχους με κέρδη άνω του 40%.

Από κοντά ακολουθεί η Cenergy, η μετοχή της οποίας παραμένει κοντά στις «κορυφές» των 9,9 ευρώ, προσφέροντας μια απόδοση 31%.

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ούτε… γάτα, ούτε ζημιά – Ποιες μετοχές βγαίνουν (σχεδόν) αλώβητες από το sell off

Σε τουλάχιστον 20% ανέρχεται, παράλληλα, η μεταβολή των Sarantis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή, οι οποίες δίνουν… παράταση στις υψηλές «πτήσεις», κόντρα στην αιμορραγία των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Από την πλευρά της, η μετοχή της Coca – Cola, με σωρευτική άνοδο κατά 19% από τις αρχές του έτους, διατηρεί την επαφή με τα πρόσφατα υψηλά της τελευταίας τετραετίας (34 ευρώ).

Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς και ΟΤΕ, ταυτόχρονα, παρουσιάζουν μια απόδοση της τάξης του 15%, ενώ οι μετοχές των Lamda Development, Viohalco, ΟΠΑΠ και Alpha Bank, αν και οριακά, καταφέρνουν έως τώρα να υπερασπίζονται τις θετικές επιστροφές σε σχέση με το 12μηνο του 2023.

Αρνητικές επιστροφές

Στον αντίποδα, ο επενδυτής συναντά συνολικά 11 εισηγμένες της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, των οποίων οι μέτοχοι καταγράφουν αρνητικές αποδόσεις μέσα στο 2024.

Η Ελλάκτωρ, μετά την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ, βρίσκεται στο -28%, έχοντας τη χειρότερη επίδοση, ενώ σε διψήφια επίπεδα υπολογίζεται η φετινή υποχώρηση για τις μετοχές των Autohellas και ΕΥΔΑΠ.

Jumbo, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Metlen (πρώην Mytilineos), Motor Oil, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Helleniq Energy και Aegean Airlines «βλέπουν» τις τιμές των μετοχών να χάνουν συγκρατημένα πέριξ του -5%, ενώ σε οριακά αρνητικό έδαφος κινείται έως και σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία παλεύει να σταθεροποιηθεί στην περιοχή των 11 ευρώ.

Τα blue chips με τις καλύτερες αποδόσεις στο 2024

• Titan Cement 41%

• Cenergy 31%

• Σαράντης 26%

• ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 26%

• Eurobank 22%

• Τέρνα Ενεργειακή 20%

• Coca – Cola 19%

• Εθνική 16%

• Τρ. Πειραιώς 15%

• ΟΤΕ 14%

Βασιλάκης: Ένας πρώην… billionaire που αδικείται (;) από το Χρηματιστήριο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Eurobank to buyback 1.4% of shares now held by HFSF

ad

Χρηματιστήριο: Ανατροπή στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων – Ποια τράπεζα σκαρφάλωσε στο Νο.2

ad

Eurobank: Ετοιμη για μέρισμα αν το επιτρέψει ο SSM

admin

Eurobank: Αυτοί είναι οι νέοι στόχοι για τα «κόκκινα» δάνεια

admin

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για το «Εξοικονομώ» από τη Eurobank

admin

Η δομή της «κίνησης ματ» Eurobank-Grivalia

admin

Η «χρυσή» λίστα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου (infographic)

ad

Eurobank: Πρόγραμμα επενδύσεων 750 εκατ. στον τουρισμό

NEWSROOM

Διπλή κίνηση Eurobank για χρήμα σε μικρομεσαίους

admin