Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Αρνητικός πρωταγωνιστής ο τραπεζικός δείκτης- Παλινωδεί η Attica Bank

Χρηματιστήριο: Αρνητικός πρωταγωνιστής ο τραπεζικός δείκτης- Παλινωδεί η Attica Bank

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πέμπτης (9/10) οι τραπεζικές μετοχές -όχι όμως για καλούς λόγους- με τον ΔΤΡ να υποχωρεί στις 1202 μονάδες -1,17% και την ΕΤΕ να χάνει – τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα – την τιμή του placement (κλείσιμο 7,436 -1,95%).

Αρνητικοί πρωταγωνιστές – για διαφορετικούς λόγους – η Τρ.Κύπρου (BOCHGR) -10,5% λόγω του δικού της μικρού placement εκ των βασικών μετόχων για το 3% σε τιμή χαμηλότερη από την τρέχουσα (στο 4,2 κλείσιμο στο 4,34) αλλά και η Τρ.Αττικής (ΑΤΤ) -7,87% με συνολικές απώλειες τον τελευταίο μήνα να φτάνουν στο -82% λόγω και των παλινωδιών σχετικά με τις εγκρίσεις και τις ημερομηνίες σχετικά με την ΑΜΚ των 730 εκατ. (η αγορά περίμενε έναρξη διαδικασιών στις 8/10 ακόμα αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις από την τράπεζα).

Ο χθεσινός τζίρος εκτοξεύτηκε στα 201 εκατ. με τις τράπεζες να αποτελούν το 70% περίπου του συνόλου ενώ σε θετικό έδαφος τερμάτισαν την συνεδρίαση η ΜΠΕΛΑ 2,1% μετά και τις ανακοινώσεις για αύξηση εσόδων έως τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά 7% (θυμίζουμε ότι το αναθεωρημένο guidance της διοίκησης το καλοκαίρι έκανε λόγο για αύξηση μόλις 4%) αλλά και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,73% για δύο βασικούς λόγους , πρώτα από όλα για την συμφωνία με το family office της κας Μ.Λάτση για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΟ κατά 10% και δεύτερον για το πράσινο φως που έδωσε η Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal ΤΕΝΕΡΓ / Masdar.

Στα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα ο ΜΥΤΙΛ προχώρησε σε νέο πράσινο Ομόλογο τελικού ποσού 750 εκ (λόγω σημαντικής υπερκάλυψης αυξήθηκε το ποσό από τα 500 εκ.) με μειωμένο μάλιστα επιτόκιο 4% (από 4,5% αρχικώς) ενώ η Cenergy η οποία βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας προσφοράς (ΑΜΚ) 200 εκ εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας (στους διεθνείς επενδυτές) ότι προσφορές κάτω των 9 ευρώ (μάλλον) δεν θα γίνουν δεκτές (πληροφορίες κάνουν λόγο  ότι η έκδοση θα κλείσει κοντά στο 9,20).

Σε ότι αφορά την τεχνική εικόνα της αγοράς, η συνεχιζόμενη διολίσθηση του ΓΔ (οκτώ πτωτικές στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις) στις 1419 μονάδες καθιστά απαραίτητη την άμεση αντίδραση για να μην χαθεί και το κάτω άκρο του καναλιού στις 1400 μονάδες. Ημερήσια επίπεδα στήριξης στις 1414 και αντίστασης στις 1427 μονάδες.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης

#χρηματιστήριο #ΧΑ #ΤΡ-ΖΕΣ

Related posts

Intralot: Υπογραφή με πέντε τράπεζες για ομολογιακό δάνειο €100 εκατ.

admin

Νταβός: Αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία δείχνει έρευνα του WEF

admin

ΤΧΣ- Placement ΕΤΕ: Στενεύει περαιτέρω το εύρος τιμών (€7,55-€7,65)

admin

MIG: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή με Strix, εξοφλήθηκε δανεισμός €443,8 εκατ.

admin

Helleniq Energy: Στις 10/7 η αποκοπή του μερίσματος 0,6 ευρώ

admin

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Eurobank

admin

Όμιλος Profile: Αύξηση 30% στον κύκλο εργασιών το 2022

admin

Eurobank Equities για ΟΠΑΠ: Μοιάζει με ομόλογο υψηλής απόδοσης

admin

Η Alpha Finance ανεβάζει σημαντική την τιμή-στόχο της Mytilineos

admin