Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Απαραίτητη η συναλλακτική αναβάθμιση για τη συνέχιση της ανόδου

Χρηματιστήριο: Απαραίτητη η συναλλακτική αναβάθμιση για τη συνέχιση της ανόδου

Υποχώρηση κατά 0,15% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας στις 1480,23 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 81,5 εκ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, η συνεδρίαση ήταν υποτονική με εναλλασσόμενο το πρόσημο, αλλά με το εύρος της διακύμανσης να ξεπερνά τις 8 μονάδες, με τους αγοραστές, τελικά, να υπερισχύουν στις δημοπρασίες, αποτρέποντας τη διαμόρφωση θετικού προσήμου, μετά από 3 συνεχόμενα ανοδικά συνεδριάσεις, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνταν ανοδικά. Οι τράπεζες κινήθηκαν με μικτή εικόνα και οι λοιποί δεικτοβαρείς τίτλοι, με την εξαίρεση της ΔΕΗ, πλαγιοκαθοδικά. Παράλληλα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,406%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-0,30%) κατέγραψε απώλειες, με την Πειραιώς (-1,73%) να υποαποδίδει, αλλά την Εθνική ( 0,43%) να διαφοροποιείται. Κέρδη, ακόμη, κατέγραψε η ΔΕΗ ( 1,74%), η ΜΟΗ ( 0,51%), η Lamda ( 0,13%), ο ΟΠΑΠ ( 0,12%), η Infoquest ( 1,31%), αλλά και η Softweb ( 132,56%) κατά την 1η ημέρα διαπραγμάτευσής της στην ΕΝΑ. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε το ΔΑΑ (-0,98%), η ΕΕΕ (-0,36%), τα ΕΛΠΕ (-0,79%), ο Ελλάκτωρ (-0,24%), ο Μυτιληναίος (-0,27%) και το Jumbo (-1,90%). Απολογιστικά, 51 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 41 εκείνων που υποχώρησαν. 

Στις ΗΠΑ, η Ford, η ΙΒΜ, η ΑΤ&Τ ανακοινώνουν αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο. 

Ο Γ.Δ. ανέκρουσε πρύμνη ενώπιον της ζώνης αντίστασης 1487-1490 μονάδων, όπως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο με τις χαμηλές συναλλαγές που διενεργούνται. Θα χρειαστεί η ουσιαστική συναλλακτική αναβάθμιση για τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Οι 1481 μονάδες παραμένουν σημείο αναφοράς με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμπεριφορά του Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση.

#Κύκλος_Χρηματιστηριακή_ΑΕΠΕΥ #CYCLOS_ANALYSIS #Χρηματιστήριο_Αθηνών

Related posts

HELLENiQ ENERGY: Στις 27/6 η ΓΣ για δωρεάν διάθεση μετοχών

admin

Σαράντης: Μεταβολή του ποσοστού της Goldman Sachs Asset Management, L.P

admin

HELLENiQ ENERGY: Στις 15 Ιουνίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Η Citi ποντάρει και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες- Νέες τιμές-στόχοι

admin

Quality & Reliability: Ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων

admin

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Dimand η Πέγκυ Αντωνάκου

admin

Αλλαγές στο ΔΣ της Ίλυδας- Η σύνθεση

admin

Ideal Holdings: Αύξηση καθαρών κερδών 48% το 2022

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα €448,7 εκατ. τα έσοδα στο εννεάμηνο

admin