Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Με ατάκα του Φλωρίδη από το 2016 απάντησε το ΠΑΣΟΚ στον Π. Μαρινάκη

Με μια φράση του Γιώργου Φλωρίδη από το 2016 απάντησε το ΠΑΣΟΚ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για τα όσα δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με την πρωτοβουλία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταθέσουν αίτημα, με το οποίο ζητούν να διαβιβαστεί στη Βουλή, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το πόρισμα για τις υποκλοπές.

«Υπάρχουν ρήσεις που βρίσκουν απήχηση και στη σημερινή εποχή. Με μια τέτοια θα μας επιτρέψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να του απαντήσουμε, καθώς μας εκφράζει κάθε λέξη της», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Και προσέθεσε: «Η μεγάλη θλίψη για τη χώρα μας είναι που κατά καιρούς βρίσκονται κάποιοι ανώτατοι κυρίως δικαστές, οι οποίοι άλλοτε υποκύπτουν και άλλοτε υπηρετούν πρόθυμα τις λογής εξουσίες. Αυτό κλονίζει την πίστη των πολιτών προς το τελευταίο τους καταφύγιο απέναντι στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Και όταν κλονίζεται η πίστη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη, τότε το κακό είναι μεγάλο». – «Γιώργος Φλωρίδης – 15 Σεπτεμβρίου 2016».

Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, με ένα υστερόγραφο, τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία, που ως αντιπολίτευση διερρήγνυε τα ιμάτιά της για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αντί να επουλώσει τα τραύματα στους θεσμούς, άνοιξε νέες μεγαλύτερες πληγές. Γι’ αυτό, κ. Μαρινάκη, κρείττον του λαλείν το σιγάν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τι είπε ο Π. Μαρινάκης

«Αυτά που συμβαίνουν τελευταίες μέρες δεν τιμούν τη δημοκρατία μας. Δε μπορώ να θυμηθώ ούτε προηγούμενο, ούτε κάτι αντίστοιχο σε άλλη δημοκρατία. Μας λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι, αν δεν τους αρέσει μια απόφαση της Δικαιοσύνης, θα πηγαίνουν στην Βουλή και θα ζητάνε τον λόγο. Δεν είναι μαθήματα δημοκρατίας αυτά. Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα όταν τα λέει αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα των αμετάκλητα καταδικασμένων, είναι ‘μια μέρα στη δουλειά’, το να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει διάκριση εξουσιών. Αλλά το να βλέπεις το ΠΑΣΟΚ, που έχει μια παράδοση στους θεσμούς, να σύρεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Κωνσταντοπούλου, σημαίνει ότι θέλει να είναι, όχι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, αλλά ένας πράσινος ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρωτοβουλία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ανοίξουν κοινό μέτωπο κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, «που δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα, μέσα από 300 σελίδες που κανείς δεν έχει διαβάσει» και υποστήριξε τα εξής: «Στοχοποιούν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, έχει εκλεγεί με τα 4/5 της προηγούμενης Βουλής. Το τι θα απαντήσει η Βουλή, είναι θέμα δικό της. Αλλά επειδή κάποια πράγματα είναι ρητώς διατυπωμένα, υπάρχει δυνατότητα σύγκλησης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και κλήσης εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας, όχι για να δώσει εξηγήσεις, αλλά για ζητήματα λειτουργίας της δικαιοσύνης. Αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Εδώ και δύο χρόνια σε κάθε σοβαρή υπόθεση, απαντούσαμε ότι περιμένουμε με σεβασμό τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Βγήκε ένα πόρισμα και έδωσε κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις. Η δικαιοσύνη μίλησε και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ας μάθουν τα βασικά για τη λειτουργία ενός κράτους δικαίου».

Related posts

Φοβού την (κυβερνητική) αλαζονεία

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονοι τριγμοί – Ο Κασσελάκης συγκαλεί τα κομματικά όργανα, 7 Ιουλίου Κεντρική Επιτροπή

admin

Το μήνυμα Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές – Τι είπε για Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα

admin

Κασσελάκης: Ενημέρωση από Γεραπετρίτη για εξωτερική πολιτική – Τι είπε για το Κυπριακό

admin

Η διαρροή των emails, η έφεση και η «δικαίωση»

admin

Πτώση Καναντέρ: Τιμητικός βαθμός Αντιπτέραρχου στους δύο πιλότους

admin

ΣΥΡΙΖΑ: αφίσες, ατζέντες και συνωμοσίες

admin

Qatar Gate: Και δεύτερος ευρωβουλευτής φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο

admin

Βουλή: Eρώτηση Φάμελλου σε Μητσοτάκη για τη «μη φορολόγηση των υπερκερδών σε καύσιμα και ρεύμα»

admin