Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρία νέα σύγχρονα και βιώσιμα κτήρια της Noval Property στο Μαρούσι

Sponsored Content


Η Noval Property, ως θυγατρική της Viohalco, εταιρείας πρωτοπόρου στις μέγα-τάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, έχει ενσωματώσει στον στρατηγικό της σχεδιασμό από πολύ νωρίς την έννοια της βιωσιμότητας. Για την εταιρεία η βιώσιμη ανάπτυξη δεν αποτελεί απλώς επιλογή, αλλά συνειδητή δέσμευση, η οποία προσδιορίζει κάθε πτυχή της επενδυτικής και επιχειρηματικής της δραστηριότητας.





Σήμερα, η Noval Property είναι η 2η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.) στην Ελλάδα, διαθέτει ένα σύγχρονο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 61 ακινήτων, το οποίο εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών χρήσεων.


Διαμορφώνοντας το μέλλον με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη σύγχρονη αισθητική





Τα κτήρια δεν δημιουργούνται μόνο για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες πρακτικές ανάγκες, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν μια απτή έκφραση της πολιτιστικής ταυτότητας και της τεχνολογικής αιχμής της κοινωνίας. Τα κτήρια προβάλλουν και αναδεικνύουν την ιστορία και το όραμα κάθε τόπου, κάθε περιοχής και κάθε γειτονιάς. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα σύγχρονα κτήρια αναπτύσσονται, ακολουθώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.


Με τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και τη σύγχρονη αισθητική στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της, η Noval Property συνεχίζει σταθερά τη δυναμική της πορεία με στόχο μία καλύτερη πιο βιώσιμη πόλη. Με βασικό πυλώνα της επενδυτικής της στρατηγικής τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σύγχρονων αναπτύξεων, θέτει ως προτεραιότητά της, τη διαμόρφωση του δομημένου περιβάλλοντος με τρόπο ευέλικτο και ανθεκτικό, εστιάζοντας όχι μόνο στην καινοτομία αλλά και στην ανθρώπινη εμπειρία. Γιατί, εν τέλει, τα κτήρια δεν οφείλουν μονάχα να ενσωματώνονται στο αστικό τοπίο, αλλά πρωτίστως να αναβαθμίζουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των εργαζομένων, των ενοίκων, των επισκεπτών, ακόμα και των περαστικών.





Η Noval Property εφαρμόζει τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες πρακτικές, όπως ανακυκλώσιμα υλικά, υλικά μειωμένου ενσωματωμένου άνθρακα, επανάχρηση νερού, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, αυτοματισμοί, φυσικός αερισμός και φωτισμός και φυτεμένες οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες.


Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της εταιρείας, το οποίο, μάλιστα, αποτελεί ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα επανάχρησης παλαιού κτηριακού αποθέματος, είναι το πρωτοποριακό “The Orbit” office campus στη Λεωφόρο Κηφισίας. Με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και τις «έξυπνες» τεχνολογίες που ενσωματώνει, έχει ανανεώσει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής. Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί και το κτήριο γραφείων “Butterfly” στο Χαλάνδρι, που αφορά μια καινοτόμα απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες τόσο των μισθωτών όσο και των επισκεπτών.


Τρεις αναπτύξεις «νέας γενιάς»


Τρία έργα «νέας γενιάς» που φέρουν την υπογραφή της Noval Property υλοποιούνται ήδη στο Μαρούσι.


Το πρώτο, και ίσως, πιο εμβληματικό, είναι το πρωτοποριακό office campus που αναπτύσσει η Noval Property μέσω της σύμπραξής της με τη Brook Lane Capital στο πρώην ακίνητο της Kodak. Το συγκρότημα γραφείων, του οποίου τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster Partners, έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται σε ένα οικόπεδο 16 στρεμμάτων, υιοθετώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Στο έργο αυτό ενσωματώνονται όλα τα νέα πρότυπα και οι τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της κατασκευής επαγγελματικών χώρων, ενώ στοχεύει σε πιστοποίηση LEED Platinum.


Ένα, ακόμα, από τα σημαντικότερα υπό εξέλιξη έργα ως προς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα αφορά το κτήριο που ανακατασκευάζει η Noval Property επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και με την ολοκλήρωσή του θα μετατραπεί σε ένα πρωτοποριακό κτήριο γραφείων με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα κατά τη λειτουργία του στην Ελλάδα.


Η τρίτη ανάπτυξη της εταιρείας στην περιοχή του Αμαρουσίου αφορά ένα νέο κτήριο γραφείων στην οδό Χειμάρρας. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική σύνθεση που αποτελείται από δύο κτήρια συνδεδεμένα μεταξύ τους σε γραμμική ακολουθία και άφθονους χώρους πρασίνου. Σημαντικό χαρακτηριστικό που αναμένεται να αλλάξει και να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων είναι η πρόβλεψη μεγάλου αριθμού θέσεων στάθμευσης.


Η Noval Property επαναπροσδιορίζει την ανάπτυξη, επιδιώκοντας να συμβάλλει στον βιώσιμο μετασχηματισμό του αστικού τοπίου.






--.GR

Related posts

Έρχεται νέος, διπλός «Τειρεσίας» σε Δημόσιο και Τράπεζες

admin

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και ποια επιδόματα θα χάσουν

admin

Fast track συντάξεις: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι

admin

Όλες οι φορολογικές αλλαγές: Δωρεάν εκδήλωση στις 6 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΕΒΕΑ

admin

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

admin

ΗΠΑ: Ρεκόρ… 39 ετών έκανε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο, έφτασε το 6,8%

admin

Ταμείο Εγγυοδοσίας DeLFI – Σκρέκας: Στηρίζουμε στην πράξη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

admin

Σκρέκας: Επιδότηση 30% με 50% για απόσυρση έως 3 ηλεκτρικών συσκευών σε 200.000 νοικοκυριά

admin

Φοροδιαφυγή: Στοχευμένους ελέγχους σε influencers προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών

admin