Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο, τα πρόσωπα και τα διακομματικά πηγαδάκια

Το Ωδείο Αθηνών ήταν από νωρίς το μεσημέρι τόπος συνάντησης για όλες τις πλευρές του προοδευτικού χώρου: ο χώρος του καφέ, από την είσοδο της Ρηγίλλης, ήταν γεμάτος με αναμενόμενα πηγαδάκια, ενίοτε διακομματικά, αποτελούμενα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς. Ο Στέφανος Κασσελάκης, που έφτασε επισήμως το απόγευμα πριν από τη βράβευση του Μάθιου Νίμιτς, ήταν κι αυτός εκεί από νωρίς – για μια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Βραζιλίας. Στα «πράσινα» τραπέζια κυριαρχούσε η αγωνία για τα εσωκομματικά, ενώ στο πιο αριστερό στρατόπεδο, πρώην σύντροφοι όπως η Ολγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Βούτσης, κάθονταν σε διπλανά καθίσματα αναμένοντας την έναρξη του συνεδρίου. Αυτή η ώσμωση θα συνεχιζόταν ως το βράδυ, με νυν και παλιούς αντιπάλους να χαμογελούν και να συζητούν μακριά από αδιάκριτα αφτιά – σε κουβέντες που δεν αφορούσαν απαραίτητα την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή το δακύβευμα της Διάσκεψης, αλλά την πιθανότητα «ειρήνης» μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων.

Τις ώρες που στο υπόγειο του Ωδείου οι δημοσιογράφοι άκουγαν τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, να εξηγεί πώς εξελέγη ο youtuber Φειδίας στην Ευρωβουλή, εντός της αίθουσας χειροκροτούσαν πολύ – από την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη, που κάθισαν μακριά ο ένας από τον άλλο, έως τον συγκινημένο Μάθιου Νίμιτς και τη φράση-μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο σημερινός συντονιστής του Ινστιτούτου, Βαγγέλης Καλπαδάκης, χαιρέτησε διά χειραψίας τον πρώην υπουργό Νίκο Κοτζιά – στο αντίθετο κλίμα που φέρεται να υπήρχε ανάμεσά τους όταν ο πρώτος ήταν διπλωματικός σύμβουλος στον πρωθυπουργό και ο δεύτερος ΥΠΕΞ της χώρας. Στην είσοδο, το παλιό δίδυμο των γραμματέων του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης, αγκάλιαζαν θερμά ο ένας τον άλλο. Ο Παύλος Χρηστίδης έβγαζε φωτογραφίες το πάνελ με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Διονύσης Τεμπονέρας χαμογελούσε στους παριστάμενους, ενώ η ομάδα της Νέας Αριστεράς (Αλέξης Χαρίτσης, Εφη Αχτσιόγλου, Κωστής Καρπόζηλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης) έφτασαν στο Ωδείο την ώρα που ο Τσίπρας «καλωδιωνόταν» για να μιλήσει – αν κάποιος περίμενε, λοιπόν, μια χειραψία κι εκεί, ατύχησε.

ΜΥΡΤΩ ΛΙΑΛΙΟΥΤΗ

Related posts

Οι 6 στόχοι του προϋπολογισμού

admin

ΠΑΣΟΚ κατά Γιαννακούρα στην Αρκαδία

admin

Οι «μαύρες τρύπες» και οι… οίκοι – Πως διαμορφώνεται ο πυρήνας της ομιλίας του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

admin

Τουρκία: Περιμένοντας τον Ερντογάν…

admin

Μαχητής του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ» μίλησε στην ελληνική Βουλή

admin

Ερντογάν στον Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα κλιμάκωσε την ένταση – Να την κατευθύνουμε στον διάλογο

admin

Νέες καταγγελίες για την Ελλάδα στην Ευρωβουλή

admin

Θεοδωρικάκος: «Εχουν εκπαιδευτεί 1.200 αστυνομικοί για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας»

admin

ΚΚΕ για Πολυτεχνείο: «Ο ξεσηκωμός των φοιτητών δείχνει το μεγαλείο της λαϊκής θέλησης»

admin