Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το AKP του Ερντογάν κατέθεσε νομοσχέδιο με στόχο να απομακρυνθούν τα αδέσποτα σκυλιά από τους δρόμους

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, ηγέτης του οποίου είναι ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, κατέθεσε νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο που στοχεύει στην απομάκρυνση από τους δρόμους εκατομμυρίων αδέσποτων σκύλων, το οποίο ωστόσο ανησυχεί τους φιλόζωους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μια εκστρατεία μαζικής στείρωσης θα ήταν καλύτερη λύση από το κλείδωμα σκύλων σε καταφύγια.

Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου που προωθεί το AKP, οι δήμοι θα έχουν την ευθύνη να συγκεντρώνουν τα αδέσποτα από το δρόμο και να μεταφέρουν σε καταφύγια μέχρι αυτά υιοθετηθούν. Επιθετικοί, άγριοι σκύλοι ή σκύλοι με μη ιάσιμες ασθένειες θα θανατώνονται.

“Οι δρόμοι δεν είναι χώρος για να ζουν τα σκυλιά. Αλλά αυτά έχουν το δικαίωμα να ζουν σε πιο κατάλληλα καταφύγια”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αμπντουλάχ Γκιουλέρ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος AK.

Μια προηγούμενη εκδοχή του νομοσχεδίου, η οποία διέρρευσε σε μέσα ενημέρωσης πριν μήνες, έλεγε ότι όλα τα αδέσποτα σκυλιά θα θανατώνονταν εντός ενός μήνα, αλλά η διάταξη αυτή αφαιρέθηκε μετά από δημόσια κατακραυγή, μεταξύ άλλων από πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Ο πληθυσμός των αδέσποτων σκύλων στην Τουρκία υπολογίζεται σε 4 εκατομμύρια, ενώ 2,5 εκατομμύρια σκυλιά έχουν στειρωθεί τα τελευταία 20 χρόνια από τους δήμους, σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι δήμοι πρέπει να στειρώνουν και να εμβολιάζουν όλους τους αδέσποτους σκύλους και να τους αφήνουν εκεί που βρέθηκαν μετά τη θεραπεία.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 322 καταφύγια ζώων με δυνατότητα φιλοξενίας συνολικά 105.000 σκύλων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Το τελευταίο απαιτεί επίσης από όλους τους δήμους να δαπανούν τουλάχιστον το 0,3% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για υπηρεσίες αποκατάστασης ζώων και την κατασκευή καταφυγίων.

Θα δοθεί χρόνος στους δήμους μέχρι το 2028 να κατασκευάσουν νέα καταφύγια και να βελτιώσουν τα σημερινά καταφύγια, αναφέρει το νομοσχέδιο.

Related posts

Ισραήλ, ΗΠΑ και Χαμάς κατέληξαν σε σχέδιο συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων σε αντάλλαγμα πενθήμερη παύση πυρός στη Γάζα

admin

Disney: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά τα διαφημιστικά έσοδα απογοήτευσαν

admin

Μπάιντεν: Το Κογκρέσο να νομοθετήσει για να τερματιστεί η “επιδημία” της βίας με τη χρήση όπλων

admin

Το Ισραήλ λέει πως ο Ερυθρός Σταυρός δεν έχει συναντηθεί με τους ομήρους της Χαμάς

admin

Ελβετία: Η ομοσπονδιακή διοίκηση υπέστη κυβερνοεπίθεση

admin

Τουρκία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκιση του αντιπολιτευόμενου βουλευτή Τζαν Αταλάι

admin

Οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται από την Τζενίν

admin

Ουκρανικό ΥΠΕΞ: Ρωσικά drones έπεσαν και εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας – Διαψεύδει το Βουκουρέστι

admin

Unesco για Ουκρανία: Ο πόλεμος έχει προκαλέσει ζημιές 3,5 δισ. δολαρίων στην πολιτιστική κληρονομιά

admin