Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τορπίλη για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;»: μια φράση του Ευάγγελου Αποστολάκη έβαλε φωτιά στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη δημόσια συζήτηση περί μαύρης ροής χρήματος και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προηγούμενη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές.

Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος (Παραπολιτικά fm), μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία περιγράφονταν τα μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές που έχουν υπάρξει την περίοδο που στην ηγεσία βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για «οικονομικό και οργανωτικό χάος το οποίο παρέλαβε» – για το οποίο θα δώσει περισσότερα στοιχεία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Βούλα Κεχαγιά, από την πλευρά της, έκανε λόγο για «περιορισμό δαπανών» που ενδεχομένως χρειαστεί το επόμενο διάστημα για τον εξορθολογισμό του κόμματος: «Γνωρίζουμε από τον περασμένο Δεκέμβριο για τα οικονομικά του κόμματος, όταν δάνεισε ο ίδιος για την κάλυψη της μισθοδοσίας των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Να θυμίσουμε επίσης ότι η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί τουλάχιστον 50% και είχαμε 8 αναμετρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μία χρονιά.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η κατάσταση είναι οριακή», επεσήμανε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος (ΣΚΑΪ), περιγράφοντας επί της ουσίας μια κατάσταση που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Τα όσα συμβαίνουν σχολίασε και το Μέγαρο Μαξίμου διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί με στοιχεία στη Δικαιοσύνη. «Κάθε σοβαρή καταγγελία, για να έχει αξιοπιστία, πρέπει να διατυπώνεται στις αρμόδιες αρχές.

Πολιτική μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκτόξευση διαφόρων αιτιάσεων, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Πηγές της Πειραιώς αντέδρασαν και στη νεότερη ανάρτηση του Κασσελάκη και στον χαρακτηρισμό «κόμμα της μαύρης σακούλας» για τη ΝΔ, χρεώνοντάς του «φτηνές συκοφαντίες» μέσω Διαδικτύου: «Αντί να εκτοξεύει ύβρεις τον καλούμε να αποκαλύψει ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσει μαζί του (…) Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και παραδέχθηκε ακόμα και ο βουλευτής του;».

Yπόνοιες για την προηγούμενη ηγεσία

Σε κάθε περίπτωση, μιάμιση εβδομάδα πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος οι υπόνοιες που έχει αφήσει η πλευρά της Κουμουνδούρου για την προηγούμενη περίοδο και τον οικονομικό και οργανωτικό χειρισμό υπό τον Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε στελέχη κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και στελέχη που θεωρείται πως ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση:

«Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα», σχολίασε ο Διονύσης Τεμπονέρας (Action24), ζητώντας διευκρινίσεις και επεξηγήσεις στις συνεδριάσεις των οργάνων, στις οποίες ο Κασσελάκης αναμένεται να παρουσιάσει όχι μόνο την κατάσταση που παρέλαβε, αλλά και το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, με κομβικό σταθμό το καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου – στο οποίο προαναγγέλλει και οργανωτικές αλλαγές, όπως την εφαρμογή των τριών θητειών στη Βουλή, που ενδεχομένως δημιουργήσουν δυσκολίες και για σχετικά «παλαίμαχα» στελέχη, στα οποία περιλαμβάνονται και πρόσωπα που έχουν στηρίξει όλο το προηγούμενο διάστημα τον Κασσελάκη.

Παράλληλα, στις αντιδράσεις για τη λειτουργία του κόμματος προσμετράται και η παρέμβαση των Χάρη Μαμουλάκη, Γιώργου Καραμέρου και Συμεών Κεδίκογλου, οι οποίοι ζητούν συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για την αποτίμηση των εκλογών.

Related posts

Μητσοτάκης για ΑΤ Ομόνοιας: Κάθε κατάχρηση οργάνου της τάξης θα τιμωρείται αυστηρά – Τι είπε για τα περιστατικά βίας

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κυριακή του μισού βήματος και των ερωτημάτων

admin

Αυτή είναι η επιστημονική έρευνα που τρομάζει την Ελλάδα… λένε οι Τούρκοι

admin

Κωνσταντίνος Κόμπος: Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα με την Αθήνα

admin

Σταϊκούρας: Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και επίδομα θέρμανσης στο πακέτο των μέτρων στήριξης

admin

Στήριξη στο ευρωομόλογο, αλλά χωρίς υπογραφή

admin

Νέες απειλές Ακάρ: Η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί στις τουρκικές απαιτήσεις

admin

Δημοσκόπηση: «Κλειδώνει» στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

admin

«Δεν πρόκειται να φοβηθούμε»

admin