Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στόχος

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν θέλησε να συζητήσει σοβαρά το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να διεκδικήσει τελικά την ηγεσία της ενιαίας Κεντροαριστεράς. Κατά τα λεγόμενά του, ο πράσινος στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τον Μητσοτάκη και να γίνει κυβέρνηση, αφού «αν είναι να παίζουμε στον μικρό τελικό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία αξία». Ολες οι φυλές του κόμματος συμφωνούν σε κάτι, λοιπόν: σε αυτή τη φάση προέχουν τα εσωκομματικά τους. Οχι το συνοικέσιο με την Κουμουνδούρου.

Αλήθεια

«Αν δεν έβγαινε δημόσια ανακοίνωση ότι κλείνει το καθημερινό φύλλο της “Αυγής”, το πιο πιθανό είναι να το καταλάβαιναν μόνο τα 480 άτομα που την έπαιρναν καθημερινά», αποφάνθηκε ο Νίκος Καρανίκας. Και μετά επεσήμανε στο κοινό του πως τα περισσότερα απ’ αυτά τα αγοράζουν ΜΜΕ και δημόσιες υπηρεσίες. Στην άλλη «πικρή αλήθεια», για τους προεδρικούς που παραμένουν προεδρικότεροι του προέδρου ακόμη κι όταν αλλάζει το πρόσωπο που κάθεται στην αρχηγική καρέκλα δεν αναφέρθηκε, βέβαια.

Ηττες

Για την Κατερίνα Νοτοπούλου είναι ακατανόητο πώς έφτασαν να μιλάνε για τα «μαύρα» του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελε, όμως, το κόμμα της να κουβεντιάσει κανονικά (όχι να ακούει μόνο τον πρόεδρο, δηλαδή) στα όργανα τις αιτίες που το οδήγησαν σε ένα ακόμη χαμηλότερο ποσοστό στις ευρωεκλογές. Γιατί ο Τσίπρας «παραιτήθηκε επειδή είχαμε ήττες και τώρα χάσαμε 350.000 παραπάνω ψηφοφόρους και πρέπει να προβληματιστούμε». Μήπως είπε ότι πρέπει να παραιτηθούν κι άλλοι χωρίς να το δηλώσει ευθέως;

Πρόεδρος

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης θα χαιρόταν αν ο Μητσοτάκης πρότεινε για ΠτΔ κάποιον απ’ τους πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ επειδή έχει «ανδρωθεί πολιτικά νεότερος επί Κώστα Καραμανλή και αργότερα επί Αντώνη Σαμαρά». Η αιτιολόγηση της προτίμησής του δεν χρειαζόταν. Ο τρόπος που πολιτεύεται, μαρτυρά ποια είναι τα πολιτικά του ινδάλματα. Πάντως, όποιος δεν καταλαβαίνει τη χρησιμότητα του άγραφου κανόνα που θέλει κάθε πρωθυπουργό να διαλέγει μια προσωπικότητα της απέναντι παράταξης, δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε πόσο κακό κάνει η κομματική αλαζονεία.

Related posts

Τρία διλήμματα εκλογικής στρατηγικής

admin

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Καλύτερα να αναβιώσει την οικονομία παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία

admin

«Δεξιά μόνωση» μπροστά στη δημοσκοπική πίεση

admin

Τρεις πτήσεις στην Αθήνα για τον «θωρακισμένο» Ερντογάν

admin

Εργασιακό νομοσχέδιο: Σε δημόσια διαβούλευση – Οι διατάξεις του

admin

Τρεις προτεραιότητες και δύο εντολές – Οδηγίες Μητσοτάκη

admin

Γιώργος Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

admin

Οι Σπέτσες ανάμεσά τους…

admin

Το σχέδιο «Αμάλθεια» περιμένει να ανοίξει ο δρόμος προς τη Γάζα

admin