Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σοσιαλδημοκρατία

Οπως ενημέρωσε το φιλοθέαμον κοινό των ακολούθων του στα σόσιαλ μίντια ο Στέφανος Κασσελάκης, χθες είχε συνάντηση με έναν βουλευτή που είναι υπεύθυνος διεθνών υποθέσεων της Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας της Ισλανδίας και συζήτησαν – με φόντο την Ακρόπολη – για τις προοδευτικές πολιτικές, την κλιματική κρίση και τις διεθνείς σχέσεις. Οχι, για να μη λέτε ότι δεν κάνει ανοίγματα ο συριζαίος πρόεδρος ή ότι δεν χτίζει συμμαχίες με υπερδυνάμεις της παγκόσμιας Σοσιαλδημοκρατίας.

Ψηφοδέλτιο

Ο Νίκος Παππάς (όχι ο μπασκετμπολίστας, ο άλλος) προτείνει να ενωθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να διαλυθούν, ώστε να πάνε με κοινό ψηφοδέλτιο και κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ok, αλλά αν βγαίνουν τέτοιου είδους στελέχη επιζητώντας να διαμορφώσουν ως μυαλοπώληδες το μέλλον της Κεντροαριστεράς, τότε αυτό θα είναι χειρότερο από το παρόν ή το πρόσφατο παρελθόν της. Γιατί το τελευταίο πρόσωπο στο οποίο πόνταρε με θέρμη ο εν λόγω ήταν ο Κασσελάκης.

Ακροδεξιά

Στο μανιφέστο του για το ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή που θέλει, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναδεικνύει μια «κρίσιμη συγκυρία: η ελληνική Ακροδεξιά ακολουθεί πια την τάση της υπόλοιπης Ευρώπης». Αυτή, εξηγεί, τους επιβάλλει να πουν «το αυτονόητο: Οτι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, στην Ελλάδα, απέναντι στη Δεξιά να βρεθεί η Ακροδεξιά». Πάντως, οι 138.236 περισσότερες από πέρυσι ψήφοι που πήρε ο Βελόπουλος – μετά από τόση προεκλογική διαφήμιση που του έκανε η ΝΔ – δεν τον κατέστησαν εν αναμονή αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόβλεψη

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Μάκη Βορίδη, η ΝΔ θα βγει αυτοδύναμη στις εκλογές του 2027 επειδή οι αντίπαλοί της έχουν ηττηθεί ιδεολογικά – αφού η ατζέντα τους δεν αρέσει πια. Παρότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα γίνει σε τρία χρόνια από σήμερα, ένα βγαλμένο από τη ζωή τσιτάτο λέει ότι η τέχνη της πολιτικής είναι να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνισή του – όχι να προαισθάνεσαι πως όλα βαίνουν καλώς, δηλαδή.

Related posts

Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στους αγρότες

admin

Κασσελάκης για Τέμπη μετά το ρεπορτάζ του Mega: «Η συγκάλυψη έχει πίσω της δύο τζάκια, έχει ονοματεπώνυμο» λέει

admin

Σε κλίμα πολέμου κυβέρνηση και αντιπολίτευση

admin

Πόσο επικίνδυνος είναι ο πόλεμος νεύρων που διεξάγεται στο παρασκήνιο

admin

Κεραμέως για φωτιές: «Υπάρχει μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη – Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή»

admin

Κοντά στους ομογενείς για την επιστολική ψήφο ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Περιοδεία σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία

admin

Υποψήφιος περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου ο Σταμάτης Μαλέλης

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου

admin

Βολές ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τη μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας

admin