Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ανθρωποι

«Η πολιτική πρόταση πρέπει να στηρίζεται από ομάδα και από αρχηγό. Οταν έχεις μια δυνατή πολιτική πρόταση που υποστηρίζεται από ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να την κάνουν πράξη, τότε αρχίζεις και εμπνέεις κυβερνησιμότητα και τότε ο κόσμος θα σε εμπιστευτεί, για να διοικήσεις τη χώρα». Μια κι ο Παύλος Γερουλάνος έχει εκφράσει από προχθές τη γνώμη του για την ομάδα που ίδρωσε τη φανέλα, η επισήμανσή του στον τηλεοπτικό αέρα μόνο ως μομφή για την ηγεσία ακούγεται.

Αποτίμηση

Mετά τον Κωνσταντινόπουλo κι ο Νίκος Παπανδρέου έθεσε θέμα ηγεσίας. «Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ» απάντησαν πως εκλογή αρχηγού από τη βάση θα γίνει κανονικά το 2025. Και τόνισαν ότι «το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος». Πάντως, δεν εξήγησαν σε κανέναν απ’ τους δύο γιατί οι ευρωεκλογές ήταν η τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση – υπό τη σημερινή ηγεσία – που το κόμμα έμεινε στάσιμο σε χαμηλό διψήφιο ποσοστό.

Αγωνία

Για τον Απόστολο Πάνα, η επιστολή Κωνσταντινόπουλου εκφράζει μια «αυθεντική αγωνία». Ποια; Οπως εξήγησε ο βουλευτής Χαλκιδικής: «Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα μικρομεσαίο κόμμα, ή αν θα διαμορφώσουμε ένα μέτωπο πλειοψηφικού ρεύματος». Εντάξει, κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν καταλήξει τι είδους μαγαζί προτιμούν και κάποιοι άλλοι – όχι και τόσο κοντά σ’ αυτή – πως δεν θέλουν κάτι τέτοιο. Οι δεύτεροι πρέπει να βρουν και τη σωστή βιτρίνα επιτέλους.

Εξωστρέφεια

Κατά τον Θανάση Γλαβίνα, οι χθεσινές δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών του Κινήματος «δεν ομνύουν» στην προσπάθεια του κόμματος «να κοιτάξει μπροστά με κινήσεις εξωστρέφειας». Δεν έχει δίκιο. Το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, πάντα έβγαζε προς τα έξω τα του οίκου του. H χώρα έχει παρακολουθήσει πράσινους καβγάδες κι οφείλει να αναγνωρίσει στο κόμμα ότι δεν έκρυψε καμία από τις διενέξεις που το ταλάνισαν πίσω από κλειστές πόρτες. Γι’ αυτό όλοι, ψηφοφόροι του και μη, έχουμε οικειότητα με το ΠΑΣΟΚ.

Related posts

Τι σημαίνει η νίκη των εθνικιστών στη Βόρεια Μακεδονία

admin

Ουκρανία: Διάψευση μέσω επιβεβαίωσης από τον πρωθυπουργό για S-300 και Patriot

admin

Κλείδωσε ο β’ γύρος εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ: 45,47% Κασσελάκης – 36,21 Αχτσιόγλου

admin

Δημοσκοπήσεις: Μετεκλογική φθορά για ΝΔ – Ποιοι κερδίζουν και τα ευρήματα που προκαλούν αίσθηση

admin

Κέρδη

admin

Πρώτη θεσμική συζήτηση σε καλό κλίμα

admin

Ευρωλίστα με εκπλήξεις και μεταγραφές

admin

Κασσελάκης για προκριματικές εκλογές: Για πρώτη φορά τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας, τους επιλέγετε εσείς

admin

Γκάγκα: Αμεσα οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών – Κινητοποιήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ

admin