Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ετοιμασίες

Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται ήδη για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λάρισα την επόμενη εβδομάδα. Ετσι, ο Βασίλης Κόκκαλης αναρωτιέται από τώρα αν ο Μητσοτάκης «θα πει κάτι για τους απλήρωτους κτηνοτρόφους; Το μέτρο αντικατάστασης του ζωικού κεφαλαίου σε ποιο σημείο βρίσκεται; Θα πει κάτι για τα χωράφια που δεν πλημμύρισαν, αλλά δεν μπορούν να καλλιεργηθούν λόγω των φερτών υλικών;». Και γιατί να μην αναρωτηθεί; Αλλωστε, στη Θεσσαλία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πάει καλά – καλύτερα από πολλές άλλες περιφέρειες, για την ακρίβεια.

Νησί

Ο Πρωθυπουργός θα διάλεγε να πάει σε ένα έρημο νησί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα για να συζητήσει «σε βάθος μαζί του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής». Μεταξύ μας, η κουβέντα μάλλον δεν θα κατέληγε πουθενά, γιατί κανένας δεν θα έπειθε τον άλλο να δει τα πράγματα μέσα από το δικό του πρίσμα. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωριστεί και στους δύο ότι, παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, μπορούν να κάνουν διάλογο.

Αποχή

«Το ποσοστό συμμετοχής ενδέχεται να κινηθεί και κάτω από το 50%», εκτίμησε ο Θωμάς Γεράκης, θυμίζοντας ότι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ήταν 52% και κάτι, καθώς και πως ανάλογη προσέλευση στα παραβάν είδαμε και σε ευρωεκλογές οι οποίες δεν έγιναν μαζί με αυτοδιοικητικές – η υπενθύμιση έχει αξία επειδή οι τοπικές κάλπες πάντα προσελκύουν περισσότερο κόσμο. Δεν είναι ο μοναδικός που βλέπει ως πιθανό ένα τέτοιο σενάριο αποχής. Για να καταλάβετε, υπάρχουν κυβερνητικοί που πιστεύουν ότι θα πάνε στα εκλογικά τμήματα μόλις 4,5 εκατ. ψηφοφόροι.

Πανελλαδικές

Ο Χάρης Μαμουλάκης ενημέρωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές που ξεκίνησαν να δίνουν Πανελλαδικές ότι η σκέψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «στα παιδιά που διεκδικούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσα σε ένα καθόλου ευνοϊκό περιβάλλον για τη δημόσια εκπαίδευση». Φιλική συμβουλή ενόψει εκλογικής αναμέτρησης: αυτές και αυτοί δεν χρειάζεται να πειστούν πως τα δημόσια ΑΕΙ είναι καλύτερα απ’ τα ιδιωτικά. Προσπαθούν να γίνουν φοιτητές σε ένα τέτοιο.

Related posts

Ιμάμογλου για κράτηση Τζιτζικώστα: «Θα ενημερώσω τους πολίτες και όλες τις βαλκανικές πόλεις»

admin

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τη Ζέφη Δημαδάμα μετά τον διορισμό της στη θέση της γγ ισότητας

admin

ΣΥΡΙΖΑ και ευρωλίστα: Πέντε θέσεις διαλέγει ο Κασσελάκης, ακολουθούν οι προκριματικές

admin

Η ακτινογραφία των περιφερειακών εκλογών: Τρεις μεγάλες ανατροπές και τρεις σταθερές

admin

Έξαλλος ο Ερντογάν με τον Νετανιάχου – «Ακόμα κι ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο θρασύς»

admin

Ανδρέα, ζεις, εσύ μας οδηγείς

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Χρειάζονται βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Απόφαση για πλαφόν μέχρι τέλος Οκτωβρίου ζήτησε ο Μητσοτάκης

admin

Στο Κατάρ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin