Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε διχαστικό κλίμα συνεδριάζει η ΠΓ – Ερχονται ανακοινώσεις για Κασσελάκη

Συνεχίζονται οι έντονες διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε κλίμα έντονης διαμάχης, ενώ ταυτοχρόνως αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα Τρίτη στις 16:00 θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπου θα τεθεί επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα για το έκτακτο συνέδριο και την προσφυγή στη βάση για την εκλογή νέου προέδρου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλος Πολάκης με ανάρτηση που είχε πραγματοποιήσει τις προηγούμενες μέρες είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών. Συγκεκριμένα, θα επαναφέρει την πρότασή του για συνέδριο ανακήρυξης υποψηφιοτήτων με τους συνέδρους που εκλέχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2024 στις 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή πρόεδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 3 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναβρασμός και για τα οικονομικά του κόμματος, καθώς, από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει πίσω την εξουσιοδότηση που είχε κάνει στον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με το στρατόπεδό του να επιμένει να μιλά για κενό εξουσίας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με τη λειτουργία του κόμματος ούτε διοικητικά ούτε οικονομικά και ότι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχουν η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή.

Ωστόσο, ακόμη ανοιχτό είναι το ζήτημα των κομματικών ΜΜΕ λόγω της μεγάλης περιπέτειας που υφίστατο, με τους εργαζόμενους να μένουν απλήρωτοι αλλά και το καθημερινό φύλλο της «Αυγής» να κλείνει.

Οι δύο που γνωστοποίησαν και αυτοί που αναμένεται

Πέραν των Παύλου Πολάκη και Απόστολου Γκλέτσου, κανένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει εκδηλώσει τη διάθεση να κατέλθει στην κούρσα υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος.

Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η πλευρά των «87» παραμένει ακέφαλη – με τα ονόματα των Σωκράτη Φάμελλου και Όλγας Γεροβασίλη να είναι στο τραπέζι, ενώ και ο Νικόλας Φαραντούρης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρχουν και εκπλήξεις σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας από την πλευρά του, χθες, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος, ενώ το ίδιο αρνητική εμφανίζεται και η Ρένα Δούρου, όπως είχε αναφέρει το in.

Τα βλέμματα στον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης από τη στιγμή που αποφασίστηκε η έκπτωσή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει αραιώσει τις δημόσιες τοποθετήσεις του, με μοναδική εξαίρεση να αποτελεί αυτή που έγινε πριν τέσσερις μέρες, όπου διεμήνυσε ότι «απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται για προσωπικούς λόγους στην Ιταλία και αναμένεται από μέρα σε μέρα να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη που αναμένονται

Το επικοινωνιακό του επιτελείο βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ η ανακοίνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου με βίντεο που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Από την πλευρά της, η βουλεύτρια Πέλλας και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη, που βρίσκεται στον στενό πυρήνα του Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open πως «ο Κασσελάκης θα επανέλθει με δόξα και τιμή».

Η Θεοδώρα Τζάκρη χαρακτήρισε «ευσεβείς πόθους εσωκομματικών αντιπάλων τα περί νέου κόμματος Κασσελάκη», ενώ είπε ότι αυτή η εβδομάδα «θα είναι εβδομάδα ανακοινώσεων για τον Κασσελάκη».

Related posts

Επέκταση χωρικών υδάτων 12 μίλια στα νότια και τα δυτικά της Κρήτης από τον Μάρτιο

admin

Πόρισμα – πρόκληση κλείνει την έρευνα για τις υποκλοπές 

admin

Φουρτούνες στην κυπριακή ΑΟΖ

admin

Αποκάλυψε την ημερομηνία των εκλογών ο Μητσοτάκης;

admin

Τρία ραντεβού που κρίνουν το γεωπολιτικό παιχνίδι

admin

«Κλείδωσαν» οι νομοθετικές αλλαγές για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

Αγκάθια και στοιχήματα

admin

Δεν αντέχει η κοινωνία άλλο την εγκληματικότητα: Δημοσκόπηση-κόλαφος για την κυβέρνηση

admin

«Κερδίζει ο Κασσελάκης και χάνει ο Ανδρουλάκης» – Οι εκτιμήσεις του Δημήτρη Μαύρου για τις ευρωεκλογές

admin