Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: εντείνονται οι πιέσεις για συγκλίσεις στον Κασσελάκη

Οι πιέσεις για συγκλίσεις στον προοδευτικό χώρο, στο συριζαϊκό στρατόπεδο, περνάει και μέσα από τη διάσκεψη που οργανώνει το ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να δώσουν το «παρών» σήμερα και αύριο στο Ωδείο Αθηνών, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας δημιουργεί την πλατφόρμα του για το επόμενο διάστημα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, φροντίζει να κρατάει χαμηλούς τόνους εσωκομματικά έως τις 30 Ιουνίου και την Κεντρική Επιτροπή – έχοντας δώσει την κατευθυντήρια γραμμή για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία του ομιλία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν είναι λίγα τα στελέχη που διάβασαν στο παράθυρο συγκλίσεων που άφησε όρους και προϋποθέσεις που δεν διευκολύνουν τον διάλογο ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα πρόσωπα που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία θέλουν να θέσουν το ζήτημα του διαλόγου και σε εσωκομματικό δημοψήφισμα, το οποίο θα μετρηθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η διάσταση απόψεων στους όρους και τους αποδέκτες του καλέσματος στην ουσία θα καλύψει ολόκληρο τον προσυνεδριακό διάλογο για το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου.

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού

Ο ίδιος ο Τσίπρας, στο διήμερο της διάσκεψης, δεν αναμένεται να αναφερθεί στην κατάσταση στην ελληνική Κεντροαριστερά ή στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Η δική του παρέμβαση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά την κατάσταση στην Ευρώπη και θα αναφέρεται στη σημασία σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, καθώς και στην αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς – με έμμεσο κλείσιμο του ματιού στα καθ’ ημάς. Ο Στέφανος Κασσελάκης που έχει κληθεί στη διάσκεψη αναμένεται να δώσει το «παρών», ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ (που, υπενθυμίζεται, δεν είχε υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών) το «παρών» αναμένεται να δώσει εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη. Παρ’ όλα αυτά, η πασοκική πλευρά έχει εκπροσώπηση στα πάνελ της πρώτης μέρας, με την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με θεματική την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τη σημασία της για το μέλλον της Ευρώπης.

ΜΥΡΤΩ ΛΙΑΛΙΟΥΤΗ

Related posts

Δημοσκόπηση GPO: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

admin

Θανάσης Μπούρας: Viral η fake «πρόσκληση» του βουλευτή για τη γιορτή του

admin

Αδωνις Γεωργιάδης: Αυτή είναι η personal trainer που τον βοηθά να… ρίξει τα παχάκια

admin

Τεμπονέρας: Δεν είμαι υπέρ της διάσπασης – Να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε συνέδριο

admin

Τέμπη: «Η αποδοχή της πρότασης από ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή στόχευε στη συγκάλυψη – Αποχωρούμε»

admin

Μητσοτάκης για Κασιδιάρη: Δεν χρειάζεται νέα ρύθμιση – Να συζητήσουμε για τη χρηματοδότηση κομμάτων

admin

Κασσελάκης: Η απάντηση για το ατόπημα με το ψευδοκράτος

admin

Νέες βολές Φίλη: «Ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίχτηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο» – Αναφορές και στον Τσίπρα

admin

Σχέδιο για «5+1 περιφέρειες»

admin