Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζει τις πωλήσεις δραστηριοτήτων η Societe Generale – Αποχωρεί από τη διαχείριση περιουσίας σε Βρετανία και Ελβετία

Η Societe Generale συμφώνησε να πουλήσει τις μονάδες διαχείρισης περιουσίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία στην Union Bancaire Privée, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Slawomir Krupa προχωρά στη δέσμευσή του να μειώσει την έκταση των δραστηριοτήτων της τράπεζας.

Το τίμημα για την πώληση των μονάδων είναι περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ (984 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η SocGen σε δήλωσή της τη Δευτέρα. Αφορά περίπου 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, ανέφερε. Το Bloomberg News είχε μεταδώσει προηγουμένως ότι η τράπεζα  ζύγιζε την πώληση και των δύο μονάδων.

Ο Krupa παρουσίασε ένα σχέδιο τον περασμένο Σεπτέμβριο για την αποτίναξη των λιγότερο κερδοφόρων δραστηριοτήτων και την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας. Έκτοτε πούλησε τη μονάδα χρηματοδότησης εξοπλισμού και τις περισσότερες δραστηριότητές της στο Μαρόκο, τον Απρίλιο, καθώς και άλλες, μικρότερες, σε ολόκληρη την Αφρική.

Ωστόσο, παρά την πρόοδο στην πώληση δραστηριοτήτων, οι επενδυτές έχουν δείξει μέχρι στιγμής ελάχιστο ενθουσιασμό για τη στρατηγική του Krupa. Η μετοχή της τράπεζας έχει υποχωρήσει κατά περίπου 20% από τότε που παρουσίασε το σχέδιό του.

Οι συμφωνίες που αποκαλύφθηκαν τη Δευτέρα “αποτελούν μέρος της εκτέλεσης του στρατηγικού οδικού χάρτη της Societe Generale”, ανέφερε η τράπεζα στην ανακοίνωσή της. Θα συνεχίσει να έχει ιδιωτικές τραπεζικές εργασίες στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και το Μονακό.

Οι συναλλαγές αναμένεται να προσθέσουν περίπου 10 μονάδες βάσης στον δείκτη CET1 της SocGen. Η ολοκλήρωση αναμένεται το α’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η SocGen πουλά επίσης τη μονάδα της στη Μαδαγασκάρη στην BRED Banque Populaire, ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση τη Δευτέρα.

Related posts

Βρετανία-Υεμένη: Ο Σούνακ δεν θα ζητήσει τη στήριξη του κοινοβουλίου για τα χτυπήματα κατά των Χούθι

admin

Fitch: Μένει από δικαιολογίες η ΕΚΤ για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων

admin

Ουκρανία: Διατάσσεται υποχρεωτική εσπευσμένη απομάκρυνση των παιδιών από τη Χερσώνα

admin

Γκαμπόν: Ο γαλλικός όμιλος Eramet επανεκκινεί τις εξορύξεις από την Πέμπτη

admin

Ουκρανία: Η χώρα βρέθηκε στο στόχαστρο νέας ρωσικής επίθεσης με drones στη διάρκεια της νύχτας, κατέρριψε 30 από τα 31

admin

Κίνα: Ανοίγει περαιτέρω η κινεζική αγορά για τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών

admin

Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση: Παράτυποι μετανάστες δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας

admin

Ρουμάνος υπουργός: Εφικτό το σχέδιο για την ενίσχυση της μεταφοράς των ουκρανικών σιτηρών

admin

Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα – Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις

admin