Image default
PIRAEUS BANK

Συνεργασία Τρ. Πειραιώς – Dimand στον τομέα του real estate

Συνεργασία στον τομέα του real estate αναμένεται να ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα η Τράπεζα Πειραιώς και η Dimand.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στη δημιουργία των νέων γραφείων της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας καθώς και την αξιοποίηση σημαντικής έκτασης στο Λαύριο.

Σημειώνεται ότι κατά τη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Dimand, την προηγούμενη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλός της, Δημήτριος Ανδριόπουλος, είχε κάνει λόγο για δύο στρατηγικές συμφωνίες της εταιρίας του εκ των οποίων η μια θα ανακοινωθεί άμεσα, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ειδικότερα, βάσει των πληροφοριών της «Ν» τα νέα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας θα προκύψουν με την αξιοποίηση ακινήτου επί των οδών Κοραή και Σταδίου στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται κατάστημα Zara.

Στον σχεδιασμό και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες περιλαμβάνεται και το ακίνητο, Μέγαρο Σερπιέρη, που βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, επί των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω.

Εκτός από αναπτύξεις στο κέντρο της Αθήνας πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν και για την αξιοποίηση ακινήτου 100 στρεμμάτων μπροστά στο λιμάνι του Λαυρίου (στο τέλος του όπως κανείς πηγαίνει προς το Σούνιο).

Το ακίνητο αυτό ανήκει στην εταιρία Euroterra στην οποία συμμετέχουν η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της STRIX Holdings με μερίδιο 75%, η Κέκροψ και η ΓΕΚ Τέρνα με περίπου 10% εκάστη και με 5% η Intracom.

Υπενθυμίζεται ότι το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης με διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) ώστε να μετεξελιχθεί σε βασική πύλη προς και από τα νησιά του Αιγαίου.

Related posts

Πειραιώς: Οι λόγοι που «ψήλωσαν» την ΑΜΚ ως το 1,38 δισ. ευρώ

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα εθελουσία – Οι όροι, η αποζημίωση και οι πρόσθετες παροχές

ad

Πειραιώς: Ανοίγει το… παιχνίδι για Ερρίκος Ντυνάν

admin

«Σμύρνη-Αθήναι: μουσικό ταξίδι» – Μια μουσική παράσταση από το ΠΙΟΠ

ad

Σύμπραξη Πειραιώς – Dimand με έργα πράσινης ανάπτυξης

ad

Το μυστικό σχέδιο της Πειραιώς για τα κόκκινα δάνεια

admin

Ανοίγει νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου η Πειραιώς

admin

«Κληρώνει» και για την Τράπεζα Πειραιώς

ad

Νέο Piraeus Gold εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη

admin