Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι

Με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: “Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο επικεντρώθηκαν στον στόχο της αύξησης του όγκου των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος είναι περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια, πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, και ότι υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης των σχέσεων σε πολλούς τομείς, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία”.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο σε κάθε τομέα, αναμένονται όμως βήματα από το Κοσσυφοπέδιο, ιδίως στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Είπε ακόμη ότι η χαλάρωση των εντάσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι ευπρόσδεκτη, αλλά είναι σημαντικό να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε και στον πόλεμο στη Γάζα, λέγοντας ότι “για να τερματιστούν οι σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, θα πρέπει να αυξηθεί η διεθνής πίεση στο Ισραήλ, να υποστηριχθεί η λύση των δύο κρατών και να υποστηριχθεί ενεργά η Παλαιστίνη”.

- -

Related posts

ΝΑΤΟ: Γαλλία και Γερμανία στηρίζουν τον Μαρκ Ρούτε για ΓΓ

admin

Σύνοδος κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στη Λευκωσία

admin

AMC Networks: Κάμψη εσόδων αλλά ισχυρή κερδοφορία στο τρίμηνο – Ράλι 10% η μετοχή

admin

Γαλλία: Η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Παιδείας

admin

Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων ζητούν την παραίτηση Νετανιάχου

admin

Ρωσία: Νοσταλγοί του Λένιν τίμησαν τα 100 χρόνια από τον θάνατο του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης

admin

Βατικανό: “Η παρένθετη μητρότητα πρέπει να μετατραπεί σε οικουμενικό αδίκημα”, λέει η Αγία Έδρα

admin

ΗΠΑ: Σε υψηλό 11 μηνών ο δείκτης εμπιστοσύνης των κατασκευαστών

admin

Η Ρωσία θα λάβει στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα ως απάντηση στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin