Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβουλές για την επιτυχία από τέσσερις αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους

Υπάρχουν επιχειρηματίες που ξεκίνησαν επιτυχημένες παράλληλες δραστηριότητες μέχρι ιδρυτές παγκόσμιων και κορυφαίων εταιρειών. Δεν τα κατάφεραν όμως όλα αυτά από τη μία μέρα στην άλλη. «Όλα εξαρτώνται από τις πεποιθήσεις – τι επιλέγει κανείς να πιστεύει», σύμφωνα με Ερνεστίν Σιου, δημοσιογράφο στο CNBC Make It.


Αυτοί οι άνθρωποι επέλεξαν να πιστέψουν στον εαυτό τους. Ήξεραν ότι δεν θα ήταν εύκολο, αλλά ήξεραν επίσης ότι ήταν εφικτό. Με αυτή την πίστη, πήγαν να ρισκάρουν και να θυσιάσουν σχεδόν τα πάντα για ένα… όνειρο.





Ο κόσμος μπορεί να τους βλέπει ως πρότυπα για έμπνευση, αλλά πολλές φορές, είναι απλώς συνηθισμένοι άνθρωποι που αντιμετώπισαν κάποιες δυσκολίες και σκληρά μαθήματα στη ζωή.


Αυτές είναι οι 4 σημαντικότερες συμβουλές από 4 αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους για την επιτυχία:





Συμβουλή #1: Ο καθένας μπορεί να το κάνει

Ο Τζέισον ΜακΓκόουαν δεν ήταν επαγγελματίας αρτοποιός πριν συνιδρύσει το Crumbl Cookies το 2017, αλλά δεν άφησε αυτό να τον εμποδίσει να χτίσει μια μεγάλη εταιρία.





Σήμερα, η Crumbl δραστηριοποιείται σε περίπου 1.000 τοποθεσίες παγκοσμίως. Η εταιρεία απέφερε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις το 2022, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το CNBC Make It.


«Δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ότι θα κάναμε πωλήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων», δήλωσε ο ΜακΓκόουαν στο CNBC Make It. «Όσο μεγαλώνω και όσο χτίζω αυτή την εταιρεία, συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο – όλα όσα κάνουμε είναι πραγματικά κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας».


Αν και δεν είχαν μπει ποτέ πριν σε επαγγελματική κουζίνα αρτοποιίας, ο ΜακΓκόουαν και ένας άλλος συνιδρυτής της εταιρίας πειραματίζονταν συχνά με συνταγές μπισκότων όποτε είχαν ελεύθερο χρόνο. Σήμερα, τα μπισκότα τους σημειώνουν εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, και όλα προέκυψαν από την απόφαση να πιστέψουν σε μια ιδέα και να τη δοκιμάσουν.


Η Ανν Μάλεμ έζησε κάτι πολύ παρόμοιο:





Το 2013 ίδρυσε την αλυσίδα γυμναστηρίων Solidcoreμε έδρα τη Νέα Υόρκη. Μια δεκαετία αργότερα, η εταιρεία βρίσκεται σε πάνω από 100 τοποθεσίες.


Το 2023, η Μάλεμ δήλωσε ότι έβγαλε 88,4 εκατομμύρια δολάρια μετά την εξαργύρωση του μετοχικού της κεφαλαίου στην επιχείρηση, καθιστώντας την πολυεκατομμυριούχο.


«Το μεγαλύτερο πράγμα που έμαθα μέσω της Solidcore είναι: Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αρκεί να είσαι πρόθυμος να το κάνεις», δήλωσε η Μάλεμ στο CNBC Make It.





Συμβουλή #2: Αξιοποιήστε αυτό που σας κάνει μοναδικούς

Μια άλλη συμβουλή που έδωσε η Μάλεμ είναι να στηριχτείτε «σε αυτό που σας κάνει να είστε εσείς». Αυτό φέρνει την επιτυχία.


«Πιστεύω πραγματικά στη δύναμη της μοναδικότητας. Όταν… στηριζόμαστε στη μοναδικότητά μας, αυτό λειτουργεί πραγματικά υπέρ μας, και ήταν πραγματικά τεράστιο μέρος της επιτυχίας μου, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά».


«Νομίζω ότι πολλές φορές, σκεφτόμαστε τους επιχειρηματίες ως ανθρώπους που έχουν κάτι που εμείς δεν έχουμε, και για να είμαι ειλικρινής, αυτό μπορεί να είναι αλήθεια – ο κόσμος και η ζωή δεν είναι δίκαιη, ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι», είπε.


«Ο καθένας λειτουργεί υπό κάποιες συνθήκες, οι οποίες μπορεί να έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα», δήλωσε η Μάλεμ.


«Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να καταλάβουμε ποια είναι αυτά τα πλεονεκτήματα, ποια είναι τα ταλέντα και οι ικανότητές μας και να στηριχθούμε σε αυτά και να τα χρησιμοποιήσουμε».


Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι όσοι «τα κατάφεραν» έχουν κάτι το ιδιαίτερο πάνω τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ΜακΓκόουαν και Μάλεμ, «δεν είναι ξεχωριστοί, απλώς αξιοποίησαν σωστά αυτό που τους έκανε να ξεχωρίζουν».


Ο Έντουαρντ Τιρτανάτα, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας καφέ Kopi Kenangan, δήλωσε τι ήταν αυτό που τον ξεχώριζε από το πλήθος.


«Νομίζω ότι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω στους συναδέλφους επιχειρηματίες είναι να είναι διαφορετικοί», δήλωσε στο CNBC.


«Το επόμενο Starbucks δεν θα μοιάζει με Starbucks, το επόμενο McDonald’s δεν θα μοιάζει με McDonald’s. Η επόμενη Google δεν πρόκειται να μοιάζει με την Google – πρέπει να είστε ριζικά διαφορετικοί για να μπορέσετε να ανταγωνιστείτε την κατεστημένη επιχείρηση», είπε.


Ο Τιρτανάτα ίδρυσε την εταιρεία το 2017 ως ένα τοπικό ινδονησιακό καφενείο. Σήμερα, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε μια διεθνή μάρκα καφέ σε περισσότερα από 800 καταστήματα σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, αποφέροντας πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το CNBC Make It.


Συμβουλή #3: Να είστε παθιασμένοι

Ο Σον Τσάο λάτρευε τα σάντουιτς. Έτσι, μια μέρα του 2012, λαχταρούσε ένα σάντουιτς από ένα συγκεκριμένο κατάστημα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της πόλης, αλλά δεν είχε χρόνο να πάει να το πάρει.


«Τι θα γινόταν αν υπήρχε ένα Uber για το φαγητό;» σκέφτηκε. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την υπηρεσία παράδοσης φαγητού Caviar.


Το 2014, η εταιρεία πληρωμών Square του Jack Dorsey (σήμερα γνωστή ως Block) αγόρασε την Caviar για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Ο Τσάο και οι συνιδρυτές του κέρδισαν πολλά εκατομμύρια από τη συμφωνία.


«Αν είστε πραγματικά παθιασμένοι με το προϊόν που κατασκευάζετε – και όχι μόνο με την ιδέα του να είστε διευθύνων σύμβουλος ή ιδρυτής – αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις πιο δύσκολες μέρες», δήλωσε ο Τσάο.


Ο Τσάο δημιούργησε το Caviar για τον εαυτό του. Η επιχείρηση κάλυπτε μια ανάγκη που είχε προσωπικά, και αυτό το πάθος ήταν που τον βοήθησε να αντέξει στις αναπόφευκτες δυσκολίες που αντιμετώπισε στη συνέχεια κατά τη δημιουργία της επιχείρησης.


Με τον ίδιο τρόπο, ο Τιρτανάτα αγαπούσε τον καφέ, η Μάλεμ νοιαζόταν για τη γυμναστική και ο ΜακΓκόουαν ήταν παθιασμένος με τα μπισκότα – όλοι αυτοί οι ιδρυτές έχτισαν κάτι για τον εαυτό τους.


Αυτό το γνήσιο πάθος ήταν που τους οδήγησε στις πιο δύσκολες στιγμές.


Συμβουλή #4: Απλά ξεκινήστε

«Να ακούτε τη Nike που λέει: «Just do it» («απλά κάνε το»)», δήλωσε η Μάλεμ.


Η Μάλεμ μπήκε μια μέρα τυχαία σε ένα στούντιο πιλάτες στο Λος Άντζελες και το λάτρεψε. Μήνες αργότερα, επένδυσε όλες τις οικονομίες της για να ανοίξει το πρώτο της στούντιο. Αυτή ήταν η πρώτη μέρα για εκείνη.


Παρομοίως, ο ΜακΓκόουαν δεν ήξερε να φτιάχνει μπισκότα, αλλά δεν το άφησε να τον εμποδίσει να ξεκινήσει μια εταιρεία μπισκότων.


«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έκανα για την Crumbl ήταν απλά να κάνω την αρχή. Είτε δεν έχετε ακόμα μίξερ, είτε δεν έχετε συνταγή για μπισκότα, απλά ξεκινήστε – αρχίστε να κάνετε πράγματα, αρχίστε να κινείστε», δήλωσε ο ΜακΓκόουαν στο CNBC.


«Νομίζω ότι η δράση στην αρχή είναι αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για την επιτυχία – απλά να κινείσαι», είπε.


Και οι τέσσερις αυτοί ιδρυτές έβγαλαν εκατομμύρια επιλέγοντας να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αρπάξουν την ευκαιρία.






--.GR

Related posts

Η επιστροφή Παπασταύρου, το ματς με τους δικηγόρους, τα νέα της ΔΕΗ, η επένδυση Γερμανού και τα σχέδια για το Cecil της Κηφισιάς

admin

«Ποδαρικό» με άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων έκανε το 2024

admin

e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά η αίτηση μεταβίβασης επικουρικής σύνταξης θανόντος Δημοσίου

admin

Ανησυχία για «σπιράλ» πληθωρισμού μέσα στο 2022

admin

Κρίση στην Boeing: Αποχωρεί ο CEO της εταιρείας Ντέιβ Καλχούν

admin

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Πληρώνει την αποζημίωση των €1.000 σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στην κακοκαιρία

admin

Χρηματιστήρια: Διστακτικότητα στις ευρωαγορές – Στο «κόκκινο» η Ασία

admin

Εβδομάδα με «σκαμπανεβάσματα» στη Wall Street – Η Nvidia στέρησε τα νέα ρεκόρ από S&P 500 και Nasdaq

admin

North Evia Pass: Κλείνει το vouchers.gov.gr για φθηνές διακοπές στην Εύβοια

admin