Image default
ALPHA BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο εγκλωβισμός της Alpha Bank και το βήμα σημειωτόν του ΑΔΜΗΕ

Εγκλωβισμένη: Πιο κοντά στα χαμηλά έτους (1,44 ευρώ), παρά στα υψηλά έτους (1,79 ευρώ) εξακολουθεί να βρίσκεται η μετοχή της Alpha, η οποία μοιάζει εγκλωβισμένη στο 1,5 – 1,6 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να έχει περιοριστεί στα 3,6 δισ. ευρώ, έχοντας μείνει ουσιαστικά αμετάβλητη μέσα στο 2024, την ίδια ώρα που ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει περίπου 20%.

Ίδιες Αγορές: Νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ξεκινά η διοίκηση της Helleniq Energy, με στόχο τη δωρεάν διάθεση σε μη εκτελεστικά μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. και σε στελέχη της διοίκησης. Ο ανώτατος αριθμός αφορά σε 1 εκατ. μετοχές, δηλαδή 0,33% επί του μετοχικού κεφαλαίου, με το εύρος τιμών να εκτείνεται από 5 έως 15 ευρώ. Το πρόγραμμα λήγει τον Ιούνιο του 2026.

Μεγέθη 6μήνου: Την Τετάρτη θα γίνουν γνωστά τα οικονομικά μεγέθη της Quest για το α’ εξάμηνο του 2024 (μετά τη λήξη της συνεδρίασης). Υπενθυμίζεται ότι στο α’ τρίμηνο οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 6%, αν και ο περιορισμός των μικτών περιθωρίων στις εμπορικές δραστηριότητες και η μεγέθυνση του χρηματοοικονομικού κόστους οδήγησαν σε μείωση της κερδοφορίας κατά 14,9%.

Βήμα σημειωτόν: Συνεχίζεται ο επιτόπιος βηματισμός για την ΑΔΜΗΕ, η οποία από τις 12 Αυγούστου βρίσκεται κολλημένη στην τιμή των 2,1 ευρώ, κινούμενη σταθερά σ’ ένα εξαιρετικά στενό εύρος διακυμάνσεων. Σίγουρα, τα όσα συμβαίνουν με την ηλεκτρική σύνδεση της Κύπρου διαδραματίζουν καίριο ρόλο, ενόσω εκκρεμεί και η παραχώρηση του 20% της «Αριάδνη». Λίγο κάτω των 500 εκατ. ευρώ ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης.

Χρηματιστήριο: Οι μετοχές που «άντεξαν» στις απώλειες του Αυγούστου – Αποδόσεις έως 5% σ’ έναν πτωτικό μήνα

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Μαντζούνης: Στην υψηλότερη θέση η Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Πώς επηρέασε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας η πανδημία

admin

Νέα υπηρεσία πληρωμών μέσω smartwatch από την Alpha Bank

admin

Mega deal between Alpha Bank and Unicredit changing the landscape

ad

Τράπεζες: Ξεκινάει τον Δεκέμβριο το κλιματικό stress test

ad

Alpha Bank: Αναστολές πληρωμής δόσεων για μικρομεσαίους-επαγγελματίες

admin

Μεταβιβάζει απαιτήσεις σε SPV η Alpha Bank

admin

Ψάλτης: Ο καταλύτης για το χρηματιστηριακό άλμα (;) και τα «όπλα» για την επόμενη ημέρα

ad

Αναβάθμισε ομόλογα της Alpha Bank η Moody's

admin