Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταθόπουλος για United: «Βλέπει» διψήφιο αριθμό προσφορών και αποτίμηση 8 δισ.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πώληση της United Goup όπου ανήκει και η Nova εμφανίστηκε ο επικεφαλής του BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, ο οποίο έκανε λόγο για διψήφιο αριθμό δεσμευτικών προσφορών οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Στο περιθώριο Συνεδρίου ο κ. Σταθόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με το CVC του Άλεξ Φωτακίδη, και μάλιστα δήλωσε στενοχωρημένος με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι υπάρχουν συζητήσεις και μάλιστα προχωρημένες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τίμημα που αναμένει από το deal ξεκαθάρισε ότι για ένα τέτοιο deal διαμορφώνεται σε οκτώ φορές τα EBITDA τα οποία είχαν διαμορφωθεί στο 1 δισ. ευρώ ουσιαστικά ανεβάζοντας τον πήχη στα 8 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους Άραβες επενδυτές που, όπως επεσήμανε, έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο κ. Σταθόπουλος έχει αναφέρει σε παλιότερες δηλώσεις τους ότι η BC Partners έχει συμπληρώσει 5 χρόνια στη United Group (UG) έχοντας το 55% του μετοχικού της κεφαλαίου (το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον Σέρβο επιχειρηματία, Dragan Solak), αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Nova.

H Nova και η Wind είναι από τα τελευταία αποκτήματα της UG (δεν έχουν παρέλθει πέντε χρόνια), ενώ σήμερα ως ενιαία εταιρία είναι η μεγαλύτερη του ομίλου της United.

Η UG εκτός από Ελλάδα δραστηριοποιείται σε Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία και Σλοβενία στις τηλεπικοινωνίες την τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες δείχνουν ότι επίδοξοι αγοραστές για το σύνολο του ομίλου UG θα μπορούσαν να είναι η Etisalat, τηλεπικοινωνιακή εταιρία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (υπήρξε στο παρελθόν μέτοχος της Nova) ή η Saudi Telecom η οποία εξαγόρασε πέρυσι το 100% του δικτύου πύργων κινητής τηλεφωνίας της United Group σε Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβενία. Υπενθυμίζεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί να προχωρήσει τελικά πώληση επιμέρους εταιρειών, όπως η Nova.

Η ίδια η UG έχει ανακοινώσει στο μεταξύ πως η επένδυσή της στη Nova, έως το 2023, έφτασε τα 1,9 δισ. ευρώ.

Related posts

Συνεταιριστική Ασφαλιστική: Επιτεύχθηκαν οι βασικοί στρατηγικοί στόχοι το 2022

admin

Χαντάβας (Enel Green Power): Πιο επιτακτική από ποτέ η αποθήκευση ενέργειας

admin

Πρόταση Alpha Bank σε ΤΧΣ για άμεση πώληση του 9%

admin

Νέα συνεργασία για την PwC Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

admin

Τα ΕΛΤΑ ψάχνουν manager για αξιοποίηση των ακινήτων τους

admin

Βασιλάκης (Aegean): Προχωράμε με λελογισμένα και προσεχτικά βήματα

admin

Trastor: Αύξηση 17,5% στα έσοδα από μισθώματα ακινήτων το 2023

admin

Διπλή κίνηση ετοιμάζει η Intrakat το 2024

admin

Συνεχίζονται οι εργασίες στον υδαταγωγό της Αραβησσού

admin