Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος στην Κεντροαριστερά ακόμη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα

«Τους επόμενους μήνες θα φτιάξω μία σκιώδη κυβέρνηση για να ξέρει ο ελληνικός λαός ακριβώς ποιοι θα είναι γύρω μου όταν θα κληθούμε να κυβερνήσουμε», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο ελληνικός λαός μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι και να είμαστε (σ.σ.: ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) ο εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης της χώρα, τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ως ικανοποιητικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν έχεις νέους και λαϊκές συνοικίες συνεχίζεις και χτίζεις. Είναι παρακαταθήκη για εμάς ότι ρίξαμε τη Νέα Δημοκρατία στο 28%».

«Καταφέραμε να περάσουμε μηνύματα απέναντι στην προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το 28% δεν έγινε τυχαία. Έγινε επειδή περάσαμε μηνύματα», υπογράμμισε.

Ακόμη και απέναντι στον Τσίπρα

Ερωτηθείς, δε, αν θα είναι υποψήφιος ακόμη και αν απέναντί του θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

«Άλλωστε», προσέθεσε, «αυτό ήταν και το κύριο καύσιμο το οποίο είχα τους τελευταίους μήνες, για να αντέξω την εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχτηκα».

Για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Κασσελάκης απάντησε πως «πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαδικασία προγραμματικής σύγκλισης». «Πρέπει να συμφωνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ στο τι πιστεύουμε», προσέθεσε.

«Η λύση είναι να συνεργαστούμε εκεί που αλλάζουμε τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Υπάρχουν δύο πεδία: Το πρώτο είναι το κοινοβουλευτικό και το δεύτερο στην κοινωνία των πολιτών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Eίμαι έτοιμος προγραμματικά να συγκρίνουμε τις θέσεις μας με τον Νίκο Ανδρουλάκη», συμπλήρωσε ο ίδιος. Σχετικά με την πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο, ο κ. Κασσελάκης είπε πως δεν είναι υπέρ των συνεργασιών κορυφής, προσέθεσε πως κάθε συμφωνία θα πρέπει να γίνεται σε προγραμματική βάση και τόνισε:

«Aν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση. Πιστεύω στην λαϊκή νομιμοποίηση».

Επίσης, ο κ. Κασσελάκης παρέθεσε ορισμένες από τις προϋποθέσεις που τίθεται για τυχόν συνεργασίες.  «Το λέω ξεκάθαρα ότι αν λέμε για την μεγάλη προοδευτική παράταξη, δεν έχω κανένα πρόβλημα, οι άνθρωποι που θα την εκπροσωπήσουν, να είναι άνθρωποι που έχουν υποστηρίξει την ισότητα στον γάμο. Ο κ. Ανδρουλάκης ή όποιος είναι ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ θα θέσει την ίδια προϋπόθεση; Και τα δύο σενάρια, καταλήγουν σε μια ηγεσία που πρέπει να έχουν λαϊκή νομιμοποίηση. Επίσης η κοινή παράταξη έχει τα ζητήματα του χρέους του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ<-Προοδευτική Συμμαχία είπε: «Είμαι με το θύμα, όχι με τον θύτη. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι το θύμα εδώ. Ο θύτης είναι το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και ο ανιψιός του». «Πού είναι αυτή η υπόθεση στον Άρειο Πάγο. Μπορούμε να μάθουμε τι γίνεται με αυτή την υπόθεση;», διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης.

Related posts

«Κλείνει η αυλαία της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών με τίτλο συγκάλυψη» – Αποχώρησε και η Νέα Αριστερά

admin

Βαρβιτσιώτης: Γιατί παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ και γιατί απομακρύνθηκε από την πολιτική σκηνή

admin

Ηλίας Κασιδιάρης: Νέο τέχνασμα για να κατέβει στις εκλογές

admin

Η νέα αγωνία των βουλευτών λέγεται ανασχηματισμός

admin

Αλλαγές Ποινικού Κώδικα: Ποινές φυλάκισης για βιαιοπραγία εναντίον ιατρικού προσωπικού και δασκάλων

admin

Ελληνοτουρκικά: Με μειωμένες προσδοκίες η επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Άγκυρα

admin

Κασιδιάρης: Ο φερετζές της αλλαγής προέδρου για να μπει στη Βουλή

admin

Γαλάζιο σήμα για μετωπική με Ανδρουλάκη

admin

Κασσελάκης: Στη Θήβα θα παρουσιαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού

admin