Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρό ροκ από Κασσελάκη με καταγγελίες για «εργολαβική εκποίηση»

Εν μέσω και της ρευστότητας που καταγράφεται στην κεντροαριστερή σκηνή, είναι προφανές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει την τακτική του σκληρού ροκ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το επισημαίνω μετά το νέο σφυροκόπημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανάρτησής του στην οποία κατηγορούσε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη και την κυβέρνηση ότι έχουν απολέσει εντός ενός έτους 1,567 δισ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου. «Αριστοι για τους “φίλους” τους, εκποιώντας την περιουσία του ελληνικού λαού», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης και εξήγησε πως υπολόγισε το συγκεκριμένο ποσό αθροίζοντας την, εντός ενός εξαμήνου, «εργολαβική εκποίηση» – από πλευράς Χατζηδάκη – της συμμετοχής του Δημοσίου σε 7 εταιρείες (Εθνική Τράπεζα 22%, ΕΛΠΕ 4%, Eurobank 1,4%, Aegean 11,5%, Alpha Bank 9%, Πειραιώς 27% και Ελ. Βενιζέλος 30% των μετοχών)», τα 514 εκατ. ευρώ που είναι η απώλεια για τον έλληνα φορολογούμενο από τις διαφορές των τιμών των μετοχών που πούλησε ο υπουργός και των σημερινών τιμών, τα φετινά μερίσματα 157 εκατ. ευρώ που χάθηκαν για το Δημόσιο, καθώς και τις απώλειες της ΔΕΗ ύψους 895 εκατ. ευρώ (865 εκατ. από διαφορά αξίας μετοχών και 30 εκατ. από μερίσματα).

Του Κώστα Μητρόπουλου

Καβγάς με Καρανικόλα

Ταυτόχρονα εξελισσόταν μια ιντερνετική αερομαχία μεταξύ του διευθυντή του γραφείου του Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη και του υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ Σπύρου Καρανικόλα, με φόντο μια ανάρτηση του τελευταίου, στην οποία ισχυριζόταν ότι δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την αγωγή του Κασσελάκη κατά της Tiptree Inc. μέσω της οποίας διεκδικούσε αποζημίωση 7,5 εκατ. δολάρια για να καταλήξει με τη φράση: «Αλλο ένα αναπάντητο ερώτημα για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και το νεφελώδες οικονομικό παρελθόν του». Ο Καπνισάκης κάλεσε τον Καρανικόλα να ανακαλέσει αμέσως και να ζητήσει συγγνώμη για την «αναληθή ανάρτησή του», που αναφερόταν σε προδικαστική απόφαση για την αρμοδιότητα του δικαστηρίου, διαφορετικά, όπως είπε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης. Η υπόθεση εκκρεμεί, όπως ανέφερε, στο αρμόδιο δικαστήριο, ενώ κατέληξε με ένα «καρφί» για τη νομική κατάρτιση του Καρανικόλα.

Επιμένει για Attica Bank

Την ίδια ώρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ γινόταν λόγος για «ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο που είναι δεδομένη και πασιφανής» και όσον αφορά την περίπτωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, που, όπως διαπιστώνει η Κουμουνδούρου, «θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ιδιωτικής τράπεζας με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων». Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, πάντως, ένα βήμα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις βρίσκεται πλέον η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των μεγαλομετόχων της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών που θα δημιουργήσει τον… πολύφερνο πέμπτο πόλο της ελληνικής τραπεζικής αγοράς.

Μέτωπο για την Κύπρο

Δύο Πρόεδροι της Δημοκρατίας φρόντισαν χθες το βράδυ από κοινού να διαμηνύσουν ότι στο Κυπριακό – χρόνια μετά την τουρκική εισβολή – το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές. Αφορμή στάθηκε η εκδήλωση μνήμης που οργάνωσε στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, και στην οποία ανταποκρίθηκαν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Οσο η Κύπρος είναι διαιρεμένη, είμαστε όλοι ηττημένοι», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Δεν ξεχνάμε ποτέ. Εξακολουθούμε να είμαστε προσηλωμένοι στον διαρκή αγώνα για την ανατροπή των εγκληματικών συνεπειών της βάρβαρης αυτής εισβολής… Η οριστική και πλήρης δικαίωση του ιερού κυπριακού αγώνα αποτελεί κοινή υπόθεση και κορυφαία επιδίωξη του απανταχού ελληνισμού. Το χρωστάμε στην ιστορία», ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα, συνδεδεμένα με τον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού, ήταν παρόντες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι υπουργοί Αδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης και Χρήστος Στυλιανίδης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κ.ά.

Αποστολή στην Αβάνα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται στην Αβάνα, ύστερα από πρόσκληση του ΚΚ Κούβας. Μαζί του οι Γιώργος Μαρίνος, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, Αρης Ευαγγελίδης και Γιώργος Ελταχήρ. Χθες ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθούν το κέντρο γενετικής μηχανικής και βιοτεχνολογίας και το κέντρο Biocubafarma (επιστημονικό κέντρο ανάπτυξης εμβολίων, φαρμάκων, ανάπτυξης εφαρμογών για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή). Το πρόγραμμα προέβλεπε χθες συνάντηση και με την αντιπρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Κούβας, Αννα Μαρία Μαρί Ματσάδο. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα βρίσκεται στην Κούβα έως τις 15 Ιουλίου για επαφές με εκπροσώπους της πολιτικής και όχι μόνον σκηνής της Κούβας.

Related posts

Δείπνα, δίαυλοι και συναντήσεις – Ολο το βαθύ παρασκήνιο

admin

Τέμπη: Live η συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής

admin

Ακάρ: Λάθος οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο

admin

Ο ελληνικός δρόμος του Εντι Ράμα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απάντησε στον Τσίπρα – «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε για επανεκλογή προέδρου»

admin

«Μην το αποκαλείς Grexit, σκέψου το σαν time out»

admin

Τζορτζ Τσούνης: Ενας πρέσβης που «ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον ακούει»

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Μετωπική εφ’ όλης της ύλης με Στέφανο Κασσελάκη

admin

Μια στάση στη Λάρνακα με νόημα

admin