Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΙΔΜΑ: Τι σηματοδοτεί η πώληση της θυγατρικής της Ρουμανία

Σε συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της στη Ρουμανία προχώρησε η ΣΙΔΜΑ, με τον εισηγμένο Όμιλο να εισπράττει εννέα εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ισόποση μείωση των δανειακών υποχρεώσεών του.

Η SIDMA Romania είχε σημειώσει το 2022 κύκλο εργασιών 32,7 εκατ. ευρώ και κέρδη 1,4 εκατ., ενώ το 2023 ανέβασε τα έσοδά της στα 37,8 εκατ. ευρώ ενώ υποχρεώθηκε σε ζημία 1,2 εκατ. ευρώ (τα αποτελέσματα των εταιρειών του κλάδου επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό από την πορεία της διεθνούς τιμής του χάλυβα, η οποία είχε σημειώσει μεγάλη άνοδο έως το πρώτο μισό του 2022 για να υποχωρήσει δραστικά στη συνέχεια).

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η πώληση της ρουμανικής θυγατρικής δεν ήταν το αποτέλεσμα μιας προϋπάρχουσας στρατηγικής (απλά προέκυψε σχετική κρούση που κατέληξε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα) ούτε και υπάρχει αυτή την περίοδο σχεδιασμός για την πώληση της θυγατρικής στη Βουλγαρία.

Το 2023 τα αποτελέσματα της ΣIΔΜΑ επηρεάστηκαν αρνητικά από τη σημαντική υποχώρηση της διεθνούς τιμής του χάλυβα, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 231 εκατ. ευρώ, το EBITDA στα 4,87 εκατ. ευρώ και το τελικό αποτέλεσμα να είναι ζημιογόνο (-3,9 εκατ. ευρώ).

Κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο διατηρούνται οι ικανοποιητικές επιδόσεις σε ότι αφορά τον όγκο των πωλήσεων και γενικότερα τη ζήτηση στην αγορά, ενώ η τιμή του χάλυβα δείχνει σταθεροποιημένη σε χαμηλά επίπεδα. Τόσο η ΣIΔΜΑ, όσο και οι άλλες εταιρείες του κλάδου εμπορίου σιδήρου-χάλυβα θα ευνοηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο, σε περίπτωση που η ΕΚΤ ξεκινήσει τον κύκλο αποκλιμάκωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Η ανακοίνωση της ΣIΔΜΑ

Η ΣIΔΜΑ με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, την 29.05.2024 η Εταιρεία, από κοινού με την 100% θυγατρική της Εταιρείας SIDMA WORLDWIDE (CYPRUS) LIMITED («Sidma Cyprus»), συνήψε σύμβαση αγοραπωλησίας του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της Εταιρείας με την επωνυμία «Sidma Romania S.R.L», εταιρείας συσταθείσας σύμφωνα με το ρουμανικό δίκαιο («Sidma Romania») με την εταιρεία με την επωνυμία «AGIR HADDECILIK A.S.» έναντι τιμήματος αγοράς 9.000.000 ευρώ.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της SIDMA Romania τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές της Ρουμανίας. Μέρος του Τιμήματος Αγοράς θα χρησιμοποιηθεί για την μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρείας, προς ισχυροποίηση της θέσης της στις λοιπές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Related posts

Laskaridis Shipping: Δεν έχουμε εμπλοκή με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο πλοίο

admin

Υπόθεση Shelman: Διπλή δικαστική μάχη Ακρίτα-Alfa Wood

admin

Helleniq Energy: Σε εξέλιξη το placement για το 10%+2%

admin

Ομιλος Sunlight: Ο Νίκος Μαντζούφας Chief Funding & Institutional Affairs Officer για το gigafactory

admin

ΕΛΤΑ: Βρέθηκαν 21 υπάλληλοι με πλαστά απολυτήρια λυκείου!

admin

Cenergy: Στις 30 Μαίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος €0,05/μετοχή

admin

Minoan Lines: Η γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο θα προσεγγίζει και τη Μήλο

admin

Meliá Hotels: Στόχος ο διπλασιασμός του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα μέχρι το 2025

admin

Coca Cola: Εκτίναξη κερδών στα 385 εκατ. στο εξάμηνο

admin