Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Σε στενό εύρος διακύμανσης το Χρηματιστήριο- Αντίσταση στις 1452 μονάδες

Σε στενό εύρος διακύμανσης το Χρηματιστήριο- Αντίσταση στις 1452 μονάδες

Μικρή άνοδο με χαμηλό τζίρο παρουσίασε χθες το ΧΑ (ΓΔ 0,49%, τζίρος 70 εκ.), με αιχμή την άνοδο της ΕΥΡΩΒ ( 3,74%) και σημαντικές βοήθειες από τις δύο εισηγμένες του τουριστικού κλάδου (ΑΡΑΙΓ 2,69% , ΔΑΑ 1,91%).

Η εικόνα του Αυγούστου, που ξεκίνησε με το μεγαλύτερο sell-off των τελευταίων ετών (ο ΓΔ υποχώρησε κατά 10% το τριήμερο 1 έως 5 Αυγούστου, ενώ συνολικά υποχωρεί κατά -3,1%) δείχνει να ξεκαθαρίζει ως προς την διαφοροποίηση που υπάρχει σε δεικτοβαρείς τίτλους, όπου στην κατηγορία των σταθερών ή ελαφρώς ανοδικών συγκαταλέγονται μετοχές των τραπεζών (πλην ΑΛΦΑ που έχει πτώση -6%), του ΤΙΤΑΝ (που μόλις χθες αναβαθμίστηκε και από τον S&P σε ΒΒ ) του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ, ενώ στην κατηγορία των καθαρά πτωτικών (σε μηνιαία βάση) βρίσκουμε τις ΜΟΗ & ΜΠΕΛΑ, με αρνητική απόδοση -10% και αρκετούς τίτλους κοντά στο -6% (ΕΕΕ,ΜΥΤΙΛ,ΛΑΜΔΑ κα).

Κάναμε και χθες αναφορά στον προβληματισμό που επικρατεί σε μέρος της επενδυτικής κοινότητας με την συμπεριφορά συγκεκριμένων τίτλων (ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ), που στο πρόσφατο παρελθόν αποτελούσαν την κινητήρια δύναμη της ανόδου της αγοράς και αναμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα να δούμε την αντίδρασή τους (είναι πάνω σε κρίσιμα τεχνικά σημεία) για να συνεκτιμήσουμε την πορεία του ΓΔ  συνολικότερα. 

Την Παρασκευή, περιμένουμε τις  ανακοινώσεις της FTSE Global Equity Indices για τυχόν αλλαγές (προσθαφαιρέσεις) και στον ελληνικό δείκτη, ενώ η μετοχή της ΚΡΙ θα διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το μέρισμα των 0,35/μετοχή. 

Τα πρακτικά της Fed έδωσαν σήμα για μείωση επιτοκίων από Σεπτέμβριο, αλλά οι αγορές έδειξαν αρκετά συγκρατημένες (Dow 0.13%), ενώ επανέρχεται η συζήτηση γύρω από τις αμερικάνικες εκλογές του Νοεμβρίου εξαιτίας και του συνεδρίου των Δημοκρατικών, με την υποψήφια Κάμαλα Χάρις να δείχνει ότι αποκτά δυναμική στην κούρσα για την προεδρία. 

Σε τεχνικό επίπεδο, στο ΧΑ κινούμαστε σε στενό εύρος διακύμανσης και τα σημαντικά νούμερα είναι το 1423 ως βραχυπρόθεσμη στήριξη και το 1452 ως αντίσταση.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΧΑ #ΕΥΡΟΣ_ΔΑΚΥΜΑΝΣΗΣ #στήριξη #Αντίσταση

Related posts

Χ.Α.: Η υπέρβαση των 1.460-1.470 μονάδων συνιστά τον επόμενο άθλο

admin

Μυτιληναίος: Διάθεση 239.000 ιδίων μετοχών σε 13 δικαιούχους

admin

Λεβεντέρης: Πώληση ακινήτου έναντι 1.3 εκατ. ευρώ-Τι θα εξοφλήσει

admin

Στην κορυφή των αποδόσεων η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έκτακτη ΓΣ στις 13 Φεβρουαρίου για την ΑΜΚ

admin

MIG: Θετική αξιολόγηση για το προσφερόμενο αντάλλαγμα της δημόσιας πρότασης

admin

Alpha Bank: Οι προβλέψεις της Optima για τα οικονομικά μεγέθη

admin

Χρηματιστήριο: Προϋποθέσεις συνέχισης της ανοδικής κίνησης

admin

Autohellas: Νέο εκτελεστικό μέλος του ΔΣ ο Κ. Δελήγιαννης

admin