Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς εξηγείται ο πληθωρισμός των επίδοξων αρχηγών

Την Κυριακή ήταν τρεις, τη Δευτέρα έγιναν πέντε – και δεν αποκλείεται σε λίγες μέρες να είναι περισσότεροι: η υποψηφιότητα του Μιχάλη Κατρίνη και της Μιλένας Αποστολάκη έρχονται να συμπληρώσουν τους τρεις ήδη υπάρχοντες υποψηφίους, αυξάνοντας τον αριθμό των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. «Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» ανέφερε ο πρώτος στη δήλωσή του, ενώ στόχος της δεύτερης, όπως επισήμανε στη δική της, είναι το ΠΑΣΟΚ «να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της, και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας». Και οι δύο επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, για να τον ενημερώσουν για την απόφασή τους – όμως μόνο η απόφαση του Κατρίνη ήταν αναμενόμενη από τη Χαριλάου Τρικούπη και τα επιτελεία των Δούκα και Γερουλάνου. Ο βουλευτής από την Ηλεία παραιτήθηκε και από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για λόγους ηθικής τάξεως μέχρι το πέρας της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου.

Νέες ανακοινώσεις

Θα μπορούσε ο αριθμός των υποψηφίων να αυξηθεί; Σε αυτή τη φάση όλα δείχνουν πως άλλες δύο γυναίκες ζυγίζουν και εξετάζουν πολύ σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο – με νέες ανακοινώσεις ενδεχομένως και σήμερα. Μία εξ αυτών είναι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Δικτύου, Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία μιλώντας χθες (ΕΡΤ) δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν την τριετία να φτάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση» ανέφερε. «Ο καθένας λοιπόν από τη δική του πλευρά νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσει. Γι’ αυτό και λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω. Μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω» σχολίασε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το αντίπαλο δέος του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να έχει θετική ατζέντα και χαρακτηριστικά πρωθυπουργού – αν τελικά αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα, η Διαμαντοπούλου θα γίνει η δεύτερη με κυβερνητική εμπειρία στην κούρσα μετά τον Παύλο Γερουλάνο. Ανεξαρτήτως τού αν τελικά θα δηλώσει παρούσα, η συζήτηση που την αφορά είναι υπαρκτή: ένα κομμάτι του εκσυγχρονιστικού μπλοκ τις τελευταίες μέρες κινείται στο πασοκικό παρασκήνιο υπέρ της υποψηφιότητάς της.

Είτε πέντε είτε έξι είτε εφτά, θα μπορούσαμε στα μέσα της κούρσας, πριν από τις αρχές του φθινοπώρου, να δούμε πρόσωπα να αποσύρονται υπέρ κάποιου υποψηφίου; Η αλήθεια είναι ότι αν οι ψίθυροι επιβεβαιωθούν για όλους, θα υπάρξουν υποψηφιότητες που θα απευθύνονται σχεδόν στο ίδιο εσωκομματικό ακροατήριο – ειδικά στην πλευρά του προοδευτικού Κέντρου. Αυτή τη στιγμή, διάθεση απόσυρσης δεν υπάρχει και, σε κάθε περίπτωση, δεν αφορά τα στρατόπεδα των τριών που δήλωσαν ήδη από νωρίς τις προθέσεις τους.

Related posts

Ταγίπ Ερντογάν: Θα γιορτάσει τη νίκη του στην Αγία Σοφία

admin

Στον ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

admin

Κατρίνης: Ανυπεράσπιστοι οι πολίτες στην πλημμύρα αυξήσεων και ανατιμήσεων στην αγορά

admin

Mητσοτάκης για Ελαιώνα: Η διπλή ανάπλαση θα αναβαθμίσει το κέντρο της πρωτεύουσας

admin

Πιερρακάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η παρέμβαση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

admin

Οργισμένη αντίδραση Ερντογάν για τα F-35

admin

Στο τραπέζι νέα μέτρα για τη στέγη

admin

Crash test στη… γαλάζια πειθαρχία – Παρών στη Βουλή ο Μητσοτάκης, τι θα κάνει ο Σαμαράς

admin

Γιώργος Τσίπρας: Ειλημμένη απόφαση να υποστεί ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ – Θέλουν να φτιάξουν άλλο κόμμα

admin