Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε σταματούν οι θερινές εκπτώσεις – Συνεχίζονται οι προσφορές από τα καταστήματα

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις

, οι οποίες έχουν ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους και να επωφεληθούν από τις προσφορές.









Οι θερινές εκπτώσεις

θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου. Οι έμποροι προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και καλοκαιρινών διακοπών, με σημαντικές εκπτώσεις τιμών.






Τι να προσέξετε στις θερινές εκπτώσεις





Όπως σε κάθε περίοδο εκπτώσεων

, έτσι και στις θερινές εκπτώσεις 2024, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να επωφεληθούν στον μέγιστο βαθμό από τις προσφορές. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τους καταναλωτές, ώστε να αποφύγουν τις… κακοτοπιές στις

θερινές εκπτώσεις 2024

:





Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται. Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.





Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως …%»). Διαφορετικά, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.


Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.





Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν απόδειξη. Εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές.


Ακόμη, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Έτσι, πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των διατάξεων περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, καθώς οι κυρώσεις είναι βαριές.





Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν τον νόμο επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις αποδειχτεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.






Ειδήσεις σήμερα:





Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων της πανώλης των αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα – Δρομολογούνται τα επόμενα βήματα





Σκληρή μάχη στη Βουλή για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις





Κανονικά συνεχίζονται οι αγώνες στο Παρίσι με intersex πυγμάχους παρά το σάλο με τις δύο αθλήτριες με τα ανδρικά χρωμοσώματα

Related posts

Καλάθι του νοικοκυριού: Νομοθετική «θωράκιση» ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

admin

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,25 €/λίτρο από εβδομάδα – Τι λέει ο πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής

admin

Moody’s: Υποβάθμισε μικρές και μεσαίου μεγέθους τράπεζες στις ΗΠΑ

admin

Από το Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν στα… αζήτητα – Γιατί τα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας δεν «πουλάνε» πια

admin

Συντάξεις: Πότε καταβάλλονται

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής

admin

Sell off στη Wall Street – Οι επενδυτές φοβούνται το μήνυμα της Fed

admin

Οι τρεις αλλαγές που θα μειώσουν σημαντικά το φόρο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους το 2021

admin

Ηλεκτρικό ρεύμα: Θετική «έκπληξη» με κατρακύλα της μεγαβατώρας στα 80 ευρώ

admin