Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΟ ΓΚΑΛΟΠ

Η πρώτη δημοσκόπηση του φθινοπώρου είναι εδώ – και δεν είναι ευχάριστη ούτε για την κυβέρνηση ούτε για την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με την MRB (Open), η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου παίρνει 21,6%, το ΠΑΣΟΚ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5% και απειλείται από την Ελληνική Λύση για την τρίτη θέση, η οποία αγγίζει το 8%. Το μόνο θετικό σημείο για εκείνους που χάνουν δυνάμεις είναι το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου, που αγγίζει το 21,9%. Κατά τα άλλα, μόνο το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πανηγυρίζει, κι ας μην έχει ανεβάσει τα ποσοστά του: μετά τις εκλογές δείχνει να έχει πιο ανοιχτό πεδίο κινήσεων.

ΝΤΕΡΜΠΙ

Για το ΠΑΣΟΚ, η MRB δείχνει προς ένα συγκεκριμένο δίδυμο, του Ανδρουλάκη και του Δούκα, που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ή μικρότερη απόσταση αναλόγως το κοινό που μετράται. Δηλαδή: στους δυνητικούς ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης προηγείται με 25,5% έναντι 21,9% του Δούκα. Στους σίγουρους η διαφορά μειώνεται στο 23,5% και 22,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αννα Διαμαντοπούλου και στην τέταρτη ο Παύλος Γερουλάνος – όχι με μεγάλη διαφορά, πάντως, ειδικά αν συμπεριλάβει κανείς και αναποφάσιστους, που ξεπερνούν το 12%. Με λίγα λόγια, όλα είναι ακόμα ανοιχτά. Ο Ανδρουλάκης πάντως έχει να λέει πως προηγείται σε όλα, ο Δούκας πως έχει ροκανίσει τη διαφορά μεταξύ τους, που ήταν δέκα μονάδες στην ίδια εταιρεία.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Πενήντα χρόνων το ΠΑΣΟΚ; Τα 49 έκλεισε την Κυριακή ο Μιχάλης Κατρίνης και τα γιόρτασε με τούρτες που απεικονίζουν τον πράσινο ήλιο και ευχές για καλή επιτυχία στις εκλογές του Οκτωβρίου. Από όσους κλήθηκαν και πήγαν φαίνεται πως τα πέρασε και καλά ο Κατρίνης, χωρίς να δώσει και πολλές ειδήσεις. Αν και οσμίζομαι ότι, αν ο ίδιος δεν περάσει στον δεύτερο γύρο, θα επιλέξει να μείνει σιωπηλός ως προς τις προτιμήσεις του. Τουλάχιστον φανερά, γιατί ξέρουμε πως αυτά τα πράγματα πολλές φορές δεν λέγονται δημόσια.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Πολλές νέες παρουσίες είχε η χθεσινή εκδήλωση της Αννας Διαμαντοπούλου στο ξενοδοχείο που βρίσκεται πια στο παλιό King’s Palace, στο οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ – έξυπνος και ο επικοινωνιακός συμβολισμός εκ μέρους της. Από πρώην βουλευτές το «παρών» στο αθηναϊκό κέντρο για χάρη της έδωσαν η Ευαγγελία Σχοιναράκη, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Γιάννης Παπαδάτος και η Μαρία Θεοχάρη, ενώ ακούστηκε και κάτι που έμοιαζε με σύνθημα της πρώην υπουργού από εδώ και πέρα: «Ναι μπορούμε, ναι γίνεται, ναι θα το κάνουμε».

Related posts

Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη λέει η Αχτσιόγλου

admin

Βορίδης: Όταν ο Κασσελάκης ήταν στην Αμερική και πλούτιζε, εμείς ήμασταν εδώ και παιδευόμασταν

admin

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Διονύσης Μπεχράκης

admin

Ποιος κέρδισε; Η κωμωδία!

admin

Η «δίκη των Εξι»: ένας ενδικοφανής φόνος

admin

Ελληνοτουρκικά: Με μειωμένες προσδοκίες η επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Άγκυρα

admin

Τα Κατεχόμενα, η Μοσάντ και μια επίθεση που πρόλαβε στην Κύπρο

admin

Εν μέσω θέρους

admin

Μητσοτάκης από Βίλνιους: Σημαντικές οι διαφορές με την Τουρκία αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε σε οδικό χάρτη

admin