Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα: Ο πρόεδρος Μαδούρο χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα θρίαμβο της ειρήνης και της σταθερότητας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:36

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκρινε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ότι η νίκη του, η επανεκλογή του στο αξίωμα για τρίτη συναπτή θητεία, αποτελεί θρίαμβο της ειρήνης και της δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση πως το εκλογικό σύστημα του κράτους της Λατινικής Αμερικής είναι διαφανές.

Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε βρίσκεται σε αντίφαση με exit polls που υπεδείκνυαν νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, του Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.

Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE, η εφορευτική επιτροπή) ανακοίνωσε πως ο κ. Μαδούρο έλαβε 51,20%, σε απόλυτους αριθμούς 5,15 εκατ. ψήφους, ενώ ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια 44,2%, ή αλλιώς λίγες λιγότερες από 4,5 εκατ. ψήφους.

Τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν προκύπτουν από την καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων και η έκβαση είναι “αμετάκλητη” εξήγησε ο πρόεδρος του CNE Έλβις Αμορόσο.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 59%, σύμφωνα με τον κ. Αμορόσο.

Προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα: “Κερδίσαμε” με το “70% των ψήφων” (αντιπολίτευση)

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα θεωρεί πως αυτή επικράτησε στις προεδρικές εκλογές, διαβεβαίωσε πως ο υποψήφιός της Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια έλαβε “το 70%” των ψήφων κι αρνήθηκε να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε από το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE), κατά το οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επανεκλέγεται για τρίτη συναπτή θητεία.

“Κερδίσαμε” με το “70% των ψήφων”, η Βενεζουέλα “έχει νέο εκλεγμένο πρόεδρο, και “αυτός είναι ο Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια”, τόνισε στον Τύπο η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Related posts

Ζελένσκι: “Σκληρές μάχες” μαίνονται σε “μεγάλο τμήμα” των παραμεθόριων περιοχών του Χάρκιβ

admin

Γερμανία: Συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού σε νέα νομοθεσία ασύλου και ιθαγένειας

admin

Eπικοινωνία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Ερντογάν

admin

Η Ιταλία τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

admin

Ρωσία: Έφεση άσκησε ο δημοσιογράφος Γκέρσκοβιτς στην απόφαση δικαστηρίου της Μόσχας να παραταθεί κατά 3 μήνες η προσωρινή του κράτηση

admin

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο διπλωματικός σύμβουλος της Τζ. Μελόνι μετά τη φάρσα των Ρώσων ηθοποιών

admin

Ισλανδία: Αυξημένη πιθανότητα έκρηξης του ηφαιστείου Φάγκρανταλσφιάτλ κοντά στο Ρέικιαβικ

admin

Οι υγειονομικοί διεκδικούν 8,8 εκατ. ευρώ από 19 δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας

admin

Η Πολωνία σχεδιάζει να στείλει έως 10.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

admin