Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προαναγγέλλει δύο νέες στρατηγικές συνεργασίες η Dimand

Δύο νέες στρατηγικές συνεργασίες για αναπλάσεις στο ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής αναμένεται να ανακοινώσει τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2024 η Dimand σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας, Δ. Ανδριόπουλου στο περιθώριο της Γ.Σ. της εισηγμένης εταιρείας.

Παρά το γεγονός του ότι δεν δόθηκαν παραπάνω πληροφορίες, φαίνεται πως τα νέα projects συνάδουν με τη στρατηγική των εξασφαλισμένων επενδύσεων (χρηματοδότηση και χρήστες) που είχε διατυπώσει ο κ. Ανδριόπουλος λίγους μήνες πριν κατά την ενημέρωση αναλυτών στην ΕΘΕ. 

Ταυτόχρονα η εταιρεία υλοποιεί τα νέα γνωστά έργα που αφορούν στην ανάπλαση του εργοστασίου της Softex στο Βοτανικό, όπου ήδη έχει δύο προσύμφωνα για τους χώρους γραφείων εντός της έκτασης, τη δημιουργία του νέου δικαστικού μεγάρου στον Πειραιά, αλλά και οικιστικό συγκρότημα στη Θεσσαλονίκη.

Πέραν των νέων επενδύσεων η εταιρεία διατηρεί πρόβλεψη για υπερδιπλασιασμό μικτών κερδών το 2024, εφόσον ολοκληρωθεί η αποεπένδυση από τον πρότερο κύκλο επενδύσεων. Υπενθυμίζεται πως πέντε έργα που αντιστοιχούν σε 350 εκατ. ευρώ GDV ενδέχεται να ρευστοποιηθούν μέσα στο 2024, προσφέροντας ρευστότητα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ και κερδοφορία της τάξης των 35 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Dimand στην τρέχουσα χρήση θα αποεπενδύσει από το ακίνητο γραφείων που έχει μισθωθεί από την PwC και πρόκειται να μεταβιβασθεί στην Eurobank, καθώς και από το συγκρότημα γραφείων στη Θεσσαλονίκη (HUB26), που θα μεταβιβασθεί στην Prodea.

Παράλληλα η εταιρεία διαπραγματεύεται με εγχώριους θεσμικούς επενδυτές, αλλά και με ξένους καθώς και family offices (εγχώριας εμβέλειας) για την αποεπένδυση από Πύργο Πειραιά, Μινιόν και από το κτίριο της ΕΕΔΕ ( που έχει μισθωθεί στα ΕΛΤΑ).

Skyline Project

Τη μεταβίβαση του 50% του πακέτου ακινήτων του Project Skyline, ύψους 438 εκατ. ευρώ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Dimand. Η εταιρεία αποτελεί leader investor στο consortium που ελέγχει το 65% του χαρτοφυλακίου (55% Dimand, 25% Premia Properties, 20% EBRD) με την Alpha Bank να ελέγχει το 35% μέσω της Alpha Αστικά Ακίνητα.

Εντός του έτους η Dimand αναμένεται να ξεκινήσει την ανάπτυξη κτιρίων συνολικής επιφανείας ανωδομής 130.000 τ.μ. περίπου, με την εκτιμώμενη ακαθάριστη αξία ανάπτυξής τους να ανέρχεται σε 470 εκατ. ευρώ.

Οπως προαναφέρθηκε, εκτός από την ανάπλαση της πρώην Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, έχει επίσης ξεκινήσει και η ανάπτυξη του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, επιφανείας ανωδομής 26.000 τ.μ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει μεταβιβαστεί ήδη στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων του υπουργείου Δικαιοσύνης έναντι τιμήματος περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Ενα ακόμη έργο που ξεκινάει αυτήν την περίοδο είναι το νέο κτίριο γραφείων στο οποίο θα στεγαστεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), όπως επίσης και άλλες εταιρείες, στο Μαρούσι, ακριβώς απέναντι από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού.

Προς το τέλος του έτους αναμένεται να εξασφαλιστεί και η οικοδομική άδεια για την ανάπλαση στο ακίνητο του Φιξ, όπου θα δημιουργηθούν κατοικίες.

Related posts

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσαρμοσμένο EBITDA 79,2 εκατ. στο τρίμηνο

admin

Ο Γ. Στεργίου νέος πρόεδρος στην ΕΥΔΑΠ

admin

Τιτάν: Πράσινη επένδυση σε Zacua Ventures και Rondo Energy

admin

Coca Cola στην Ελλάδα: Στο Σχηματάρι το νέο πρόγραμμα προστασίας υδάτινων πόρων

admin

Ανοιχτή η Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών τις Κυριακές 17 και 24 Μαρτίου

admin

Energean: Σε παραγωγή και το κοίτασμα αερίου Karish North στο Ισραήλ

admin

Αμοιβαία της BNP Paribas και της JP Morgan από το δίκτυο της Attica Bank

admin

Νέα λύση πληρωμών για e-commerce και marketplaces από τη Viva Wallet

admin

Συνεργασία Megasoft με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

admin