Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πριν 50 χρόνια σώσαμε τους Τουρκοκύπριους από τον αφανισμό, έτσι ήρθε η ειρήνη» – Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ

Σε μια ιδιαίτερα προκλητική ανακοίνωση προέβη το πρωί του Σαββάτου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που επέφερε τη διχοτόμηση της Μεγαλονήσου και τη δημιουργία του ψευδοκράτους.

Στην ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ εύχεται αρχικώς «χρόνια πολλά για τα 50 χρόνια από την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, που απελευθέρωσε τους Τουρκοκύπριους».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «με την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις ηρωικές Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κάτω από δύσκολες συνθήκες πριν από 50 χρόνια σήμερα, η Τουρκία έσωσε τους Τουρκοκύπριους από τον αφανισμό, εγγυήθηκε την ύπαρξη και την ασφάλειά τους και απέτρεψε την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε στο Νησί η ειρήνη που κράτησε μισό αιώνα».

Κατά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, «η πατρίδα και εγγυήτρια Τουρκία θα στέκεται πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων, των ισότιμων ιδιοκτητών του νησιού, και θα συνεχίσει την άνευ όρων υποστήριξή της στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (σ.σ. ψευδοκράτους)».

Καταληκτικά σημειώνει πως «τιμούμε τον Μεχμέττσικ και τους Μουτζαχεντίν μας που μαρτύρησαν για την εθνική μας υπόθεση το 1974 και τους Βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη».

Ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο και για τον Φιντάν

Αντίστοιχης κλίμακας ήταν και η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, που τόνισε αρχικώς: «καλή Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας στους Τουρκοκύπριους».

Ακολούθως ανέγραψε ότι «η ειρήνη και η ηρεμία που επιτεύχθηκε στο νησί από την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο κράτησε μισό αιώνα. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε πλάι με ώμο με τους Κύπριους συμπατριώτες μας και πάντα να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Τέλος, ανέφερε πως «στην 50ή επέτειο της ειρηνευτικής μας επιχείρησης στην Κύπρο, μνημονεύω με έλεος τους μάρτυρες μας και τους βετεράνους μας που θυσίασαν τη ζωή τους για τον αγώνα για την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του έθνους μας».

Related posts

Μητσοτάκης: «Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων»

admin

«Στοίχημα να αλλάξουμε» λέει ο Μητσοτάκης, μετά από ακόμα μία αποτυχία του επιτελικού κράτους

admin

Νέος κύκλος σύγκρουσης για το πόθεν έσχες Κασσελάκη

admin

Στόχος το 3% αλλιώς δεν κατεβαίνουμε στις εθνικές εκλογές, διαμηνύει ο Λοβέρδος

admin

Προκλητικός ο Ερντογάν: Να σταματήσει η Ελλάδα τους εξοπλισμούς

admin

Ανοίγει ο χορός και για τη θέση του ευρωπαίου επιτρόπου

admin

«Αναγνώριζαν τον Κασιδιάρη ως πραγματικό αρχηγό τους…»

admin

Καμπάνια με διπλό στόχο

admin

Παπαθανάσης στο MEGA: Οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια θα εντατικοποιηθούν

admin