Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πού επικεντρώνονται οι μάχες στο Κουρσκ

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι υποστήριξε σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου προωθήθηκαν κατά ένα έως τρία χιλιόμετρα σε ορισμένες περιοχές της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ.

Η Ουκρανία λέει ότι ελέγχει 82 οικισμούς σε μια έκταση 1.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου.

Ενημερώνοντας τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Σίρσκι ανέφερε ότι διεξάγονται μάχες στην περιοχή της Μάλαγια Λόκνια, περίπου 11,5 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα.

“Γενικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, όλα πάνε βάση σχεδίου”, είπε ο Σίρσκι σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε από τον Ζελένσκι στο Telegram. Πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η μάχη κοντά στη Μάλαγια Λόκνια θα επιτρέψει στον στρατό του Κιέβου να συλλάβει “πολλούς αιχμαλώτους”.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί το τελευταίο δεκαήμερο και ελπίζουν ότι θα επιταχυνθεί η ανταλλαγή τους με Ουκρανούς που κρατούνται από τις ρωσικές αρχές.

Ο Σίρσκι σημείωσε επίσης ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, ιδίως στο Τορέτσκ και στην περιοχή του Ποκρόβσκ.

-

Related posts

Η Tesla θα δαπανήσει περισσότερα από $500 εκατ. φέτος για να επεκτείνει το δίκτυο ταχείας φόρτισης

admin

Πακιστάν-Ιράν συμφώνησαν σε αποκλιμάκωση και αποκατάσταση των σχέσεών τους

admin

Στους 10 έφτασαν οι νεκροί από το ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό

admin

Κίνα: Οικονομική ρευστότητα 10 δισ. γουάν διέθεσε η κινεζική κεντρική τράπεζα στο διατραπεζικό σύστημα

admin

Αργεντινή: Οι επιθέσεις στην πρεσβεία του Ισραήλ και σε εβραϊκό κέντρο, πριν από 30 χρόνια, είχαν διαταχθεί από το Ιράν, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο

admin

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοινώνει ότι ανακάλυψε “το μεγαλύτερο τούνελ” κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας

admin

Ονδούρα: Πάνω από 12.000 όπλα κατασχέθηκαν αφότου κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

admin

Στη σύνοδο ASEAN o Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν

admin

Ρωσία: Άρχισε η δίκη μιας συμμάχου του Ναβάλνι που κατηγορείται για “εξτρεμισμό”

admin