Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ποδόσφαιρο: Ρεκόρ 11.000 μεταγραφών κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου 2024 – Δαπανήθηκαν πάνω από 6,40 δισ. δολάρια

Το ρεκόρ των 11.000 διεθνών μεταγραφών καταγράφηκε παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου 2024 στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας αύξηση 4,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οργάνωσης FIFA.

Οι σύλλογοι δαπάνησαν περισσότερα από 6,40 δισ. δολάρια για μεταγραφές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο δεύτερο υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ, αν και μειωμένο κατά 13,06% σε σχέση με πέρυσι. Περίπου 5,58 δισ.  δολάρια δαπανήθηκαν μόνο στην Ευρώπη, όπου οι αγγλικοί σύλλογοι κυριάρχησαν, δαπανώντας περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια για μεταγραφές στα μέσα του έτους.

Οι δαπάνες της Αγγλίας μειώθηκαν κατά 15,5% από τα 2 δισ. δολάρια πέρυσι, σε μια πιο συνετή προσέγγιση μετά τις ανησυχίες για πιθανές κυρώσεις λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας (PSR) της Premier League.

Οι δαπάνες των κορυφαίων συλλόγων στη Σαουδική Αραβία έχουν επίσης μειωθεί κατά 50,74%, από 875 εκατ. δολάρια πέρυσι σε 431 εκατ. δολάρια αυτή την περίοδο. Σημειώνεται ότι οι εγγραφές μεταγραφών του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο.

Η Αγγλία προηγείται επίσης στον αριθμό των εισερχόμενων μεταγραφών, με 526, ακολουθούμενη από συλλόγους από τη Βραζιλία και την Πορτογαλία.

Οι δαπάνες για διεθνείς μεταγραφές στο γυναικείο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανήλθαν σε 6,8 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια της ενδιάμεσης περιόδου, σε υπερδιπλάσιο επίπεδο από πέρυσι.


 

Related posts

Πέντε νεκροί στην επιδρομή της Ρωσίας στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

admin

Μαυροβούνιο: Αθωώθηκαν οι 13 φιλορώσοι κατηγορούμενοι για την απόπειρα πραξικοπήματος ανήμερα των βουλευτικών εκλογών του 2016

admin

Στα δικαστήρια το “φιλί του Ρουμπιάλες”

admin

Αποχωρούν όλοι οι Ισραηλινοί διπλωμάτες από την Τουρκία

admin

Σερβία: Διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης

admin

Nvidia: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα τριμήνου

admin

Τουλάχιστον τρεις Αμερικανοί νεκροί στο Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς

admin

Ισμαήλ Χανίγιε: Η Χαμάς θα εξετάσει “σοβαρά και θετικά” μια συμφωνία για πλήρη κατάπαυση του πυρός

admin

Περισσότεροι από 600 ξένοι υπήκοοι και Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα αναμένεται να φύγουν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας για την Αίγυπτο

admin