Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΤΕΤ Α ΤΕΤ

Στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της μηνιαίας συνάντησης που έχει θεσμικά ο Πρωθυπουργός με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι διαφορετικό έχει αυτή η συνάντηση; Οτι έρχεται λίγες μέρες μετά τις υπόνοιες τουλάχιστον τεσσάρων βουλευτών της πλειοψηφίας ότι δεν θα συναινέσουν σε μια δεύτερη θητεία της σημερινής Προέδρου. Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, δεν έχει αρχίσει καν αυτή τη συζήτηση, όχι μόνο γιατί είναι πολύ νωρίς, αλλά και γιατί η σχέση με την Ηρώδου Αττικού είναι τέτοια που είναι τουλάχιστον άκομψο να ανακινείται αυτό το θέμα – και δη ως εσωκομματικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Αλλο ένα εσωκομματικό πρόβλημα στο γαλάζιο στρατόπεδο, πάντως, είναι η βίαιη συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη που αποτυπώθηκε στην κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου και του κόστισε (μόνο, σ’ αυτή τη φάση) τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που εκτιμούν πως το περιστατικό θα έχει αντίκτυπο στο σύνολο των γαλάζιων βουλευτών, αλλά και στο κόμμα, καθώς ο Αυγενάκης την προηγούμενη πενταετία ήταν ένας εκ των «αναντικατάστατων», παρά το rotation, στο κυβερνητικό σχήμα.

ΣΥΛΛΟΓΗ

Δεν ξέρω αν η Αννα Διαμαντοπούλου αποφασίσει τελικά να κατέβει υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όμως οι διεργασίες στο παρασκήνιο γίνονται – και αυτές αφορούν κυρίως τη συλλογή υπογραφών για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς της. Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο να αργήσει πολύ να πάρει την απόφασή της εκείνη ή οποιοσδήποτε άλλος το σκέφτεται δεν θα «παίζει» για πολύ ακόμα: η αρμόδια επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα για να προσδιορίσει και το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή και την καταληκτική ημερομηνία που μπορεί ένα πρόσωπο να καταθέσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Και αυτή, οσμίζομαι, ακόμα κι αν είναι σε έναν μήνα από σήμερα, σίγουρα δεν θα είναι τον Σεπτέμβριο.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη Θεσσαλονίκη θα αρχίσουν να επισκέπτονται οι επίδοξοι ηγέτες του κόμματος, στο πλαίσιο των περιοδειών, γνωρίζοντας και την αμηχανία που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα με την επιλογή Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης. Εκεί πέρασε μια πρώτη βόλτα τις προάλλες ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ ο έτερος αθηναίος υποψήφιος, ο Χάρης Δούκας,  έφτασε χθες στη συμπρωτεύουσα, κάνοντας και μάζωξη με στελέχη του κόμματος. Εκεί βρέθηκαν πρώην βουλευτές και υποψήφιοι της περιοχής, όπως ο Γιάννης Μαγκριώτης και ο Αντώνης Σαουλίδης, ο πρώην βουλευτής Σερρών, Μιχάλης Τζελέπης. Από την πρωτεύουσα, παρούσα ήταν η πρώην βουλευτής Τόνια Αντωνίου.

Related posts

«Πυρά» Ξανθόπουλου και Αχτσιόγλου κατά Πιερρακάκη – Συνέδεσε το άρθρο 16 με τη χούντα

admin

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές στις 6 Οκτωβρίου η πρόταση Ανδρουλάκη

admin

Η νέα «βιτρίνα» του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Τα πρόσωπα της ημέρας

admin

Αντιναύαρχος ε.α: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στρατιωτικά να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία

admin

Παύλος Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Από την καταψήφιση είναι καλύτερη η αποχή»

admin

Σκληρός ανταγωνισμός για τα υποβρύχια

admin

Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης

admin

Αποκαλύψεις Χαρίτση για τη νέα «ΚΟ των 11»: Τι είπε για το όνομα και τα επόμενα βήματα

admin