Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμα πασοκική ομάδα «ψάχνεται» ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου: οι εκσυγχρονιστές, που δεν θέλουν με τίποτα σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε είναι 100% ικανοποιημένοι με τη διαχείριση του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρεται να διερευνούν την πιθανότητα να συμμετέχουν με δικό τους υποψήφιο στην κάλπη. Για την ακρίβεια, με δική τους: μια πρώην υπουργό του κόμματος με σχετικές αναφορές, που στήριξε ενεργά συγκεκριμένο υποψήφιο ευρωβουλευτή (που εξελέγη) και, στην κρίση τους, έχει την εμπειρία να διαχειριστεί την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. Παρόμοιες φήμες λένε πως οι συζητήσεις γίνονται ακόμα και αυτές τις μέρες και πως οι υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί, εφόσον τελικά το αποφασίσει. Η ίδια, πάντως, μέχρι τώρα προτιμάει τη σιωπή.

ΠΑΜΕ

Εγινε trend (σε υποστηρικτές και επικριτές) το «Πάμε;» που χρησιμοποίησε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης για να «δείξει» προς την πλευρά του Χάρη Δούκα. Και αυτό δεν φάνηκε μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που αφορούσε τον Αλέξη Τσίπρα και κατέληγε στη φράση «Αλέξη, πάμε;». Και επειδή η (πετυχημένη) επικοινωνία μετράει, ύστερα απ’ αυτό και η πλευρά Γερουλάνου υπενθύμιζε πως το «Πάμε!» χρησιμοποιήθηκε πριν από 15 χρόνια σε σποτ του Γιώργου Παπανδρέου, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ – και στο επικοινωνιακό τιμ, τότε, ηγείτο ο Γερουλάνος.

«ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ»

Και κάποιος άλλος, όμως, ήταν πολύ δημοφιλής στην παρέμβασή του – όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία. Ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα στην τελετή αποφοίτησης πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης έγινε viral στη γειτονική χώρα, και για το σύνθημα που χρησιμοποίησε: το «boyun egme» («το κεφάλι ψηλά», το οποίο προέτρεψε τους φοιτητές να κάνουν ο πρώην πρωθυπουργός) είναι το σύνθημα της διαμαρτυρίας πριν από μερικά χρόνια για το πάρκο Gezi, από τις πρώτες σοβαρές αντιδράσεις στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – και είναι το σύνθημα που έβγαλε τότε η Αριστερά και λειτούργησε ως καταλύτης στο κίνημα των νέων τότε.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Τον δικό του απολογισμό έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης στο Πανελλήνιο Συντονιστικό της Νέας Αριστεράς, περιγράφοντας τέσσερις αιτίες για το ποσοστό που κράτησε το νεότευκτο κόμμα εκτός Ευρωβουλής: ο λίγος χρόνος δεν επέτρεψε την ανάπτυξη πολιτικής ταυτότητας, δεν είχαν αναγνωρισιμότητα, τα στελέχη είχαν φθορά από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφεραν να ανακτήσουν και δεν κατάφεραν να πείσουν για τη χρησιμότητα της ψήφου. «Ο Μητσοτάκης και η Δεξιά θα πέσουν μόνο αν βρεθούν αντιμέτωποι με ένα μέτωπο που θα εκφράζει κάτι τελείως διαφορετικό: ιδεολογικά, αξιακά, πολιτικά, κοινωνικά» ανέφερε, μιλώντας για τέσσερις προγραμματικούς άξονες που θα συμβάλουν στον διάλογο.

Related posts

«Βόμβες» από Δραγασάκη για την επόμενη ημέρα που ξημερώνει στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Νάσος Ηλιόπουλος σε «6+6»: «Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο»

admin

«Απαράδεκτη η κίνηση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη Μονή της Χώρας», ανέφερε ο Καιρίδης

admin

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα: Βάλτε μπροστά το εμείς, αφήστε το εγώ

admin

Διπλή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε το δάνειο

admin

Απόλυτα εφικτό να προκύψει μήνυμα ανατροπής στις ευρωεκλογές, λέει ο Κασσελάκης

admin

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη βία στα γήπεδα

admin

Ευρωεκλογές 2024: Σχεδόν 6 στους 10 δεν πήγαν να ψηφίσουν – Σε ποιους νομούς η αποχή ήταν πάνω από 70%

admin

Πτώση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Πόσοι «βλέπουν» διάσπαση;

admin