Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 100 Ρεπουμπλικάνοι αποκαλούν τον Τραμπ “ανίκανο να υπηρετήσει”

Περισσότεροι από 100 Ρεπουμπλικάνοι πρώην αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής την Τετάρτη εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Κάμαλα Χάρις σε κοινή τους επιστολή, αποκαλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ “ανίκανο να υπηρετήσει” άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Πρώην αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικανών προέδρων, Ρόναλντ Ρίγκαν, Τζορτζ Μπους, Τζορτζ Μπους Τζούνιορ αλλά και του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και των Δημοκρατικών Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Κάμαλα Χάρις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Μαζί τους συντάχθηκαν και κάποια μέλη του κόμματος από το Κογκρέσο. 

“Πιστεύουμε ότι ο/η πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να είναι ένας σοβαρός και σταθερός ηγέτης”, αναφέρουν στην επιστολή τους και προσθέτουν: “Η εκτίμηση μας είναι ότι θα διαφωνήσουμε σε πολλά με την Κάμαλα Χάρις, σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι διαθέτει τα βασικά προσόντα για να υπηρετήσει ως πρόεδρος και ο Ντόναλντ Τραμπ όχι. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα της για την προεδρία”.

Μεταξύ των στελεχών αυτών είναι οι πρώην υπουργοί Άμυνας Γουίλιαμ Κοέν και Τσακ Χέιγκελ, οι οποίοι υπηρέτησαν στις κυβερνήσεις Κλίντον και Ομπάμα, αντίστοιχα, ο Γουίλιαμ Γουέμπστερ, πρώην διευθυντή της CIA και του FBI υπό τις κυβερνήσεις Ρίγκαν και της πρώτης κυβέρνησης Μπους, ο Μάικλ Χέιντεν, πρώην διευθυντής της CIA και της NSA υπό τις νεότερες κυβερνήσεις Μπους και Ομπάμα.

“Είμαστε σθεναρά αντίθετοι στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Ως πρόεδρος, προώθησε σε καθημερινή βάσης το χάος στη διακυβέρνηση, επαίνεσε εχθρούς μας και υπονόμευσε τους συμμάχους μας, πολιτικοποίησε τον στρατό και απαξίωσε τους βετεράνους μας, έδωσε προτεραιότητα στο προσωπικό του συμφέρον πάνω από τα αμερικανικά συμφέροντα και πρόδωσε τις αξίες μας, τη Δημοκρατία και τα ιδρυτικό έγγραφα αυτής της χώρας”, αναφέρουν στην επιστολή.

Επισημαίνουν ταυτόχρονα τη συμμετοχή του Τραμπ στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και σημειώνουν την “ευαισθησία του σε κολακεία και χειραγώγηση” από αυταρχικούς ηγέτες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας και ο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας. 

Κάνουν λόγο για “χαοτική λήψη αποφάσεων για την εθνική ασφάλεια” και χαρακτηρίζουν τον Τραμπ ανίκανο να υπηρετήσει ξανά ως πρόεδρος ή σε “οποιοδήποτε αξίωμα δημόσιας εμπιστοσύνης”.

Related posts

Ουκρανία: Καταρρίψαμε ρωσικό Su-25 κοντά στην Αβντιίβκα

admin

Η Ρωσία σήκωσε μαχητικό MIG-31 για να αναχαιτίσει νορβηγικό αεροσκάφος

admin

Ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ; Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα απαντήσει μέσα στον Απρίλιο

admin

Νότια Αφρική: Στους 74 οι νεκροί, εκ των οποίων 12 παιδιά, από την πυρκαγιά σε κτίριο στο Γιοχάνεσμπουργκ

admin

Πεσκόφ: Καθένας θα κρίνει αν ο Πούτιν είπε στα σοβαρά ότι υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

admin

Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε 3 τετρ.χλμ κοντά στο Μπαχμούτ

admin

Βενεζουέλα: Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και αντίπαλος του Μαδούρο εγκατέλειψε τη χώρα

admin

Η Nokia εξετάζει πιθανή εξαγορά της αμερικανικής Infinera

admin

Ισραήλ: Δεν στηρίζουν τη συμφωνία με τη Χαμάς το Θρησκευτικό Σιωνιστικό κόμμα και το Otzma Yehudit

admin