Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδείες και διαδικτυακά ανοίγματα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

Αννα Διαμαντοπούλου

Περιοδείες και διαδικτυακά ανοίγματα

Σε μίνι περιοδείες στην Αττική επενδύει αυτές τις μέρες η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία το απόγευμα της Τρίτης βρέθηκε για ομιλία στον Κορυδαλλό (φωτογραφία) και χθες το πρωί στην Παλαιά Φώκαια, όπου συνομίλησε με τους ψαράδες της περιοχής για τα προβλήματα του κλάδου τους. Μετά και την απόσυρση της Μιλένας Αποστολάκη, η Αττική είναι σημαντικός σταθμός για την πρώην υπουργό, η οποία το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να διεκδικήσει ακροατήριο σε κάθε αττική περιφέρεια, με αιχμή την Α’ Αθήνας (που ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, με δύο βασικούς υποψηφίους για τη μερίδα του λέοντος των ψήφων) και τη Βορειοανατολική Αττική, στην οποία έχει ερείσματα.

Παράλληλα, η Διαμαντοπούλου κάνει και διαδικτυακά ανοίγματα, κυρίως προς τη νέα γενιά, εγκαινιάζοντας τον λογαριασμό της στο TikTok. «Καλά θα πάει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρώτο της βίντεο, συνεχίζοντας με ένα βίντεο απαντήσεων σε ερωτήσεις που της έκαναν οι ακόλουθοί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – με πρώτη την άποψή της για την παιδεία.

Χάρης Δούκας

Κατεβαίνει στην… έδρα του Ανδρουλάκη

Την αρχή μιας πολυήμερης επίσκεψης στην Κρήτη κάνει σήμερα ο Χάρης Δούκας, γνωρίζοντας πως δίνει το παρών στο προνομιακό πεδίο του Νίκου Ανδρουλάκη – το απόγευμα θα βρεθεί στο Ρέθυμνο, αύριο στα Χανιά και την Παρασκευή στην Ιεράπετρα. Η περιοδεία στο νησί-κάστρο της δημοκρατικής παράταξης έρχεται μετά τη σχετική «προετοιμασία» από τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος βρέθηκε εκεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Πριν απ’ την αναχώρησή του, ο Δούκας έδωσε το παρών και στην κηδεία του εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας.

Μιλώντας για το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ, ο Δούκας περιέγραψε (thesocialist) και το μοντέλο συγκλίσεων που επιδιώκει: «Πιστεύω σε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κινητήρια δύναμη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Πιστεύω σε συμμαχίες και συγκλίσεις στη βάση, εκεί δηλαδή που ενώνουν τα προβλήματα και η κοινή διεκδίκηση λύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας και για την «αποκέντρωση αρμοδιοτήτων» που θα του επιτρέψει να λειτουργεί ως πρόεδρος και ως δήμαρχος Αθηναίων.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ετοιμάζει πρωτοβουλίες για τις υποκλοπές

Η στάση και ο χειρισμός της συζήτησης μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και η κατάληξη των πέντε κοινών αιτημάτων για τις υποκλοπές (το οποίο τον αφορά προσωπικά) είναι ένα δείγμα γραφής για τον Νίκο Ανδρουλάκη: σε λίγες εβδομάδες από τώρα, όταν η προεκλογική καμπάνια θα έχει ανάψει για τα καλά στις αρχές του φθινοπώρου, θα μπορεί να φέρει αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και την κατάθεση κοινής πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση, ως παραδείγματα (με τα θετικά σημεία και τις αδυναμίες τους) που στοιχειοθετούν τον τρόπο που μπορεί να κινηθεί την επόμενη μέρα όσον αφορά τον διάλογο των προοδευτικών δυνάμεων.

Παράλληλα, ο ίδιος επιλέγει να αναδείξει την κοινοβουλευτική του παρουσία (στην ομιλία του για το υπερταμείο δεν «έμπλεξε» το θέμα των υποκλοπών), ενώ τις επόμενες μέρες συνεχίζει τις περιοδείες του σε περιοχές που ο ίδιος δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός – ειδικά στην Αργολίδα, όπου ο τοπικός βουλευτής βρίσκεται σε διαφορετικό στρατόπεδο υποψηφίου.

Στη Βουλή για το Υπερταμείο

Παύλος Γερουλάνος

Πριν από την έναρξη της δικής του περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα, ο Παύλος Γερουλάνος βρέθηκε ξανά στο βήμα της Βουλής για να τοποθετηθεί, και ως αρμόδιος τομεάρχης, στο νομοσχέδιο για το Υπερταμείο: «Το Υπερταμείο είναι για την Ελλάδα ό,τι είναι η γαϊδουροκεφαλή στο “Παραμύθι Χωρίς Ονομα” της Πηνελόπης Δέλτα: Σύμβολο ντροπής για το πολιτικό σύστημα. Εκπτωση εθνικής κυριαρχίας για τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί ξανά με τους θεσμούς και να το κλείσει άμεσα. «Υιοθετήστε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ένα ολοκληρωμένο Ταμείο Εθνικού Πλούτου, που μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας» επεσήμανε – αναδεικνύοντας και τη στάση του ΠΑΣΟΚ.

Μια από τις επόμενες στάσεις του βουλευτή Α’ Αθήνας είναι και η Κοζάνη – η γενέτειρα, δηλαδή, της Αννας Διαμαντοπούλου, με την οποία «κοντράρονται» και για το ακροατήριο εντός του ΠΑΣΟΚ, που θα επιλέξει πρόεδρο βασισμένο στην πρότερη κυβερνητική εμπειρία. Και το οποίο, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, αυτοί οι δύο μοιράζονται.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα εξουσίας»

Μιχάλης Κατρίνης

Στην Τρίπολη και το Αργος συνεχίζει αυτές τις μέρες την περιοδεία του ο Μιχάλης Κατρίνης, γνωρίζοντας πως τα μεγαλύτερα ποσοστά του προέρχονται από την Πελοπόννησο – με πρωταρχικό σημείο πολιτικής την ενιαία έκφραση της Κεντροαριστεράς. Στην τελευταία του συνέντευξή του στο Mega, ο Κατρίνης επεσήμανε, σ’ αυτό το πλαίσιο, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ένα μικρομεσαίο κόμμα που θα παλεύει για τη δεύτερη θέση. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα εξουσίας που έθετε πάντα υψηλούς στόχους και εξέφραζε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, ρίχνοντας τα βέλη του προς την πλευρά της κυβέρνησης για θέματα καθημερινότητας. Σε δήλωσή του, επέμεινε και στο ζήτημα των υποκλοπών, κάνοντας λόγο για αναπάντητα ερωτήματα «που ενισχύουν την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα υπάρχει κρίση θεσμών και ευθεία αμφισβήτηση, αν όχι υπονόμευση, του κράτους δικαίου».

Το πρόγραμμά της για το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε η Νάντια Γιαννακοπούλου, βάζοντάς το σε δημόσια διαβούλευση για είκοσι μέρες – έτσι ώστε εκείνοι που τη στηρίζουν να το συνδιαμορφώσουν μαζί της.

Related posts

Ευρωβαρόμετρο: Δυσαρέσκεια για δημοκρατία και καθημερινότητα

admin

Κασσελάκης: Γιατί προειδοποιεί βουλευτές με αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια

admin

Πλεύρης για φάρμακα: Ερχονται αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων επιβεβαίωσε – Τι είπε για την επάρκεια

admin

Στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου – Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ψήφισε ο Μπακογιάννης – «Προτρέπω όλους πριν τη βόλτα τους να ψηφίσουν»

admin

Νάξος: Τι συζήτησαν δύο ώρες Γεωργαντάς και αγρότες

admin

Νέος εκπρόσωπος Τύπου στο ΥΠΕΞ ο Γ. Αρναούτης – Γιατί αντικαταστάθηκε ο Αλ. Παπαϊωάννου

admin

Ζητείται εκλογική δεξαμενή μετά τις απανωτές εσωτερικές κρίσεις

admin

Ελληνοτουρκικά: Προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας από τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας

admin