Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίσω από τις κάμερες

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Ολοι το συζητάμε, οι πρώτοι το μέτρησαν: μπορεί να μην έχει καθοριστεί ακόμα ούτε καν ο χρόνος μιας ενδεχόμενης κάλπης, όμως η δημοσκόπηση της GPO έκανε ένα πρώτο τεστ για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όχι ως πρόθεση ψήφου, αλλά ως δημοφιλία – πάνω από το 70% των πασόκων, λέει η ίδια μέτρηση, ζητά αλλαγή ηγεσίας. Στους εντός ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 34,5% και μετά έρχονται ο Παύλος Γερουλάνος με 17,7%, ο Χάρης Δούκας με 17,2%, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 13,6% και ο Παύλος Χρηστίδης με 2,5%.

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Μπορεί να τα «έχωσαν» στον Νίκο Ανδρουλάκη τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την απειλή των διαγραφών αν συνεχιστεί η εσωστρέφεια και μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όμως σ’ αυτό τουλάχιστον είχε δίκιο – «διαγραφές: έχω κάνει τόσες πολλές που τι να πω; Τι να πω; Φοβερό!», σχολίασε αφότου είχε ακούσει το σχετικό «λούσιμο» από τα στελέχη του για την απειλή των διαγραφών που έβαλε στη δημόσια συζήτηση (ΕΡΤ). Τα αντανακλαστικά δεν προέκυψαν από τις διαγραφές που όντως έχει κάνει (γιατί δεν έχει κάνει), αλλά από την επίκληση της πιθανότητας να κάνει τη στιγμή που η κριτική στράφηκε στον ίδιο.

«ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ»

«Με ενδιαφέρει να είμαι χρήσιμος, θεωρώ αυτές τις συνεργασίες πολύ σημαντικές. Θα είμαι παρών σε όλες τις διεργασίες για τον κεντροαριστερό φορέα»: αυτή η φράση του Διονύση Τεμπονέρα (ΕΡΤ) είναι η πρώτη που μπορεί να δηλώσει ότι το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ θα ενδιαφερόταν να ηγηθεί ενός εν δυνάμει νέου φορέα στον κεντροαριστερό χώρο. Και δεν έχει ενδιαφέρον επειδή το σενάριο είναι ακόμα υποθετικό, αλλά γιατί το έκανε λίγες μέρες αφότου «παρών» δήλωσε και ο Στέφανος Κασσελάκης. Μετράμε λοιπόν δύο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που η συζήτηση είναι πιο προωθημένη. Από το ΠΑΣΟΚ, ποντάρω, (αν και όποτε) θα είναι μόνο ο πρόεδρός του.

«ΣΦΗΝΑ» ΧΑΡΙΤΣΗ

Στην κουβέντα της επόμενης μέρας στον προοδευτικό χώρο «παίζει» και η Νέα Αριστερά, παρά το 2,4% στις τελευταίες εκλογές – και το έκανε πολύ σαφές αυτό στην ομιλία του ο πρόεδρός της Αλέξης Χαρίτσης. «Η συζήτηση αυτή γίνεται με τους χειρότερους δυνατούς όρους. Και αδικεί έτσι το γνήσιο λαϊκό αίτημα για μια συνεννόηση που θα δημιουργήσει μια ευθεία στρατηγική αντιπαράθεση με τη Δεξιά» σχολίασε όταν ανέβηκε στο βήμα του Κοινοβουλίου να μιλήσει για τη ΛΑΡΚΟ. Δεν ξέρω βέβαια ποιοι θα ήταν οι καλύτεροι όροι, γιατί μερικές φορές το καλό από το κακό κρίνεται από τις συνθήκες.

Related posts

Συνέδριο ΝΔ: Δεν μας φοβίζει το πολιτικό κόστος, λέει η Κεραμέως – Κουβέντα για τα email

admin

ΥΠΕΞ: Η επιστολή στον ΟΗΕ απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

admin

Βόλτα Σακελλαροπούλου στην ανακαινισμένη αγορά Μοδιάνο

admin

Μητσοτάκης για αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ – Aμοιβαία προστασία της εδαφικής ακεραιότητας έναντι κάθε απειλής

admin

Σακελλαροπούλου για Τέμπη: «Βαθιά θλίψη και συμπαράστασή στις οικογένειες των θυμάτων»

admin

Μιχάλης Κωσταράκος: Πέθανε ο στρατηγός κι επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

admin

Μητσοτάκης για επίθεση του Ιράν: Ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν νέα ανάφλεξη στη γειτονιά μας

admin

Τουρκία: Νέο παραλήρημα – «Η Ελλάδα σχεδιάζει νέα Ναυμαχία του Ναυαρίνου»

admin

Πίσω από τον φακό

admin