Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέτυχε break-even στην Ευρώπη η Freenow

Η FREENOW, η εφαρμογή πολλαπλών επιλογών μετακίνησης στην Ευρώπη με επίκεντρο τις υπηρεσίες ταξί, ανακοίνωσε ότι πέτυχε break-even. Η στρατηγική στροφή της εταιρείας στον κλάδο του ταξί οδήγησε σε αύξηση εσόδων κατά 13% σε ετήσια βάση (08/2024). Το σημαντικό αυτό επίτευγμα ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της FREENOW, Thomas Zimmermann, κατά την ομιλία του στο συνέδριο Bits & Pretzels 2024, στο Μόναχο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επιτυχία αυτή ενισχύει τη θέση της FREENOW στον κλάδο της αστικής κινητικότητας, εστιάζοντας στρατηγικά στις υπηρεσίες ταξί. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, συγκεκριμένα, σε Ελλάδα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Ιταλία, και Αυστρία, όπου παρέχει αξιόπιστες, ασφαλείς και προσβάσιμες υπηρεσίες μετακίνησης με επίκεντρο το ταξί. Παράλληλα, σε συνεργασία με παρόχους του κλάδου προσφέρει επιπλέον εναλλακτικές επιλογές, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά σκούτερ, car-sharing και ενοικίαση αυτοκινήτου, όλα μέσω μίας εφαρμογής.

Ο Thomas Zimmermann, Διευθύνων Σύμβουλος της FREENOW, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι τα ταξί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των πόλεων, ως σημαντικό μέσο μετακίνησης. Η συνεργασία μας με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, ιδιοκτήτες και διαχειριστές στόλων ταξί είναι το κλειδί για βιώσιμη ανάπτυξη και επιτυχία. Η επίτευξη του break-even είναι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για εμάς και αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας που εστιάζει στο ταξί. Είμαστε αφοσιωμένοι στο όραμά μας, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη και τη βιώσιμη κερδοφορία στην Ευρώπη.»

Η ανάπτυξη της FREENOW οφείλεται στην απόφασή της να επικεντρωθεί στην αγορά ταξί, ενισχύοντας τον μακροπρόθεσμο στόχο της να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ταξί σε πάνω από 150 Ευρωπαϊκές πόλεις. Η πλατφόρμα επεκτείνει συνεχώς τις υπηρεσίες της, υποστηρίζοντας τις τοπικές οικονομίες και συνεργαζόμενη στενά με πάνω από 150.000 οδηγούς ταξί σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, η FREENOW αποτελεί το Νο. 1 Taxi app, θέτοντας νέα σημεία αναφοράς στον κλάδο του ταξί και αναβαθμίζοντας την αστική κινητικότητα. Έχοντας την ιστορικά υψηλότερη ζήτηση για υπηρεσίες μετακινήσεων, η εταιρεία επενδύει ολοένα και περισσότερο σε νέες καινοτομίες και συνεργασίες με ένα ευρύ φάσμα κλάδων, που εφάπτονται των μεταφορών, όπως φιλοξενία, εστίαση και ψυχαγωγία. Mε περισσότερους από 9.000 συνεργαζόμενους οδηγούς ταξί και σχεδόν 1,5 εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες σε όλη τη χώρα, τον τελευταίο χρόνο, πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η εφαρμογή επεκτάθηκε και στην Κρήτη, ξεκινώντας από το Ηράκλειο και συνεχίζοντας στη Χερσόνησο για να εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους του νησιού, όσο και τους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, η εταιρεία στοχεύει σε νέες αγορές κι όλα αυτά, επενδύοντας στο ελληνικό ταλέντο και αποτελώντας τη μοναδική διεθνή πλατφόρμα που έχει επιλέξει να καταβάλει φόρους και ΦΠΑ στην Ελλάδα.

Σε χώρες όπως η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία, η FREENOW κατέχει την ηγετική θέση ως το No. 1 Taxi App και συνεχίζει να επεκτείνεται σε νέες πόλεις, επενδύοντας σε καινοτόμες υπηρεσίες τόσο για επιβάτες, όσο και για οδηγούς.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της αγοράς ταξί

Με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του ταξί και ισχυρές συνεργασίες με ρυθμιστικές αρχές, συνδικάτα, οδηγούς ταξί, ιδιοκτήτες και διαχειριστές στόλων ταξί, η FREENOW ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού του τομέα. Με τη χρήση τεχνολογίας, εκσυγχρονίζει την αστική κινητικότητα, δίνοντας νέα δυναμική στην αγορά του ταξί. Με περίπου το 60% των συνολικών διαδρομών ταξί στην Ευρώπη να πραγματοποιούνται ακόμη εκτός ηλεκτρονικών πλατφορμών, η ευκαιρία για τη FREENOW να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται είναι σημαντική, προσφέροντας παράλληλα μια μοναδική υπηρεσία σε επιβάτες και επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

«Η άμεση στρατηγική μας είναι να ενισχύσουμε τη θέση μας ως το No. 1 Taxi App στις κορυφαίες αγορές μας, ενώ στοχεύουμε να κατακτήσουμε αυτή τη θέση και στις υπόλοιπες χώρες όπου η εφαρμογή λειτουργεί, καθώς και να επεκταθούμε σε ακόμη περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Με επίκεντρο το ταξί, θα συνεχίσουμε να εκσυγχρονίζουμε τον κλάδο, προχωρώντας σε συνεργασίες με τους παραδοσιακούς παίκτες της αγοράς του ταξί, προσφέροντάς τους τεχνολογικές λύσεις για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Η αγορά του ταξί συνολικά έχει τεράστιες δυνατότητες και η FREENOW είναι σε καλή θέση για να τις αξιοποιήσει», προσθέτει ο Thomas Zimmermann.

Related posts

Δάιος Πλαστικά: Συγκυριακή υποχώρηση επιδόσεων στο α’ εξάμηνο

admin

Εργο για τα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας υλοποιεί η Witside

admin

Πολλαπλές βραβεύσεις για την ΑΒ Βασιλόπουλος σε Loyalty-Energy Mastering Awards

admin

Νέο μέλος του BrainRegain-Ελληνισμός Εν Δράσει η Cenergy Holdings

admin

ΔΕΗ: Ετοιμάζει είσοδο στη «μεγάλη λιανική» – Ενδιαφέρον για Κωτσόβολο

admin

Υπερδιπλασιασμός κερδών για την Byte Computer

admin

Συνεργασία Anytime και Prosperty στην ασφάλιση κατοικίας

admin

Ανανέωσε τη συμφωνία για τα δικαιώματα του Champions League το Mega

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στην τροποποίηση όρων συναίνεσαν οι ομολογιούχοι του ΚΟΔ 2021

admin