Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης ανοίγει «γραμμή» με τη βάση

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στη σχέση που είχε δημιουργήσει με την κομματική βάση, πολλές φορές υπερβαίνοντας τις κομματικές δομές για χάρη της «αδιαμεσολάβητης» επικοινωνίας. Επειτα από μια σειρά κομματικών διεργασιών, με κορύφωση και το «συμφωνούμε ότι διαφωνούμε» που προέκυψε μεταξύ προεδρικών στελεχών και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται για άλλη μια φορά στη βάση – με στόχο να αλλάξει και τη δημόσια εικόνα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στο γραφείο μου στην Κουμουνδούρου θα συναντήσω πολίτες. Οχι όλους μαζί. Τον καθένα προσωπικά. Θέλω να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις αγωνίες σου. Να μάθω τις απόψεις και τις προσδοκίες σου», ανέφερε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προαναγγέλλοντας τις σημερινές του δράσεις – που δεν περιλαμβάνουν προηγούμενο ραντεβού. Από το περιβάλλον του προέδρου σημείωναν πως ήδη η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και οι σημερινές συναντήσεις τετ α τετ θα είναι οι πρώτες μιας σειράς παρόμοιων δράσεων που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλαγή ατζέντας

Στην πραγματικότητα, ο Κασσελάκης επιδιώκει να «σπρώξει» την προσοχή των μελών και των στελεχών όχι στις οργανωτικές αλλαγές και στα εσωκομματικά που κυριαρχούσαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά προς τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, που ξέρει ότι αυτή τη στιγμή αποτελούν τη μεγαλύτερη πληγή για την κυβέρνηση – με στόχο να φανεί και ως ο πόλος της αντιπολίτευσης που «κάνει τη δουλειά του», δηλαδή ασκεί κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εσωκομματική διαδικασία. Σ’ αυτό το πλαίσιο μπορεί να ερμηνευτεί και η παρέμβαση Κασσελάκη για την τιμή του καφέ, η οποία δημοσιοποιήθηκε με τα χαρακτηριστικά βίντεο που ανεβάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γνωρίζοντας ότι το πεδίο της οικονομίας είναι αυτό όπου και ο ίδιος σκοράρει δημοσκοπικά καλύτερα, ο Κασσελάκης επιμένει γενικά σε ατζέντα οικονομίας, με επίθεση και στον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη: «Στο σύνολο ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απολέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», ανέφερε, παραθέτοντας στοιχεία από την εκποίηση μετοχών σε 8 μεγάλες εταιρείες. «Αριστοι για τους “φίλους” τους, εκποιώντας την περιουσία του ελληνικού λαού. Και φυσικά με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν πρόκειται να αλλάξει παρά την κοινωνική απαίτηση, τόσο για τα Τέμπη όσο και για τέτοιες ζημιογόνες αποφάσεις», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Related posts

Ευρωεκλογές: Σε ποιες περιοχές η Νέα Δημοκρατία έπεσε κάτω από το 28%

admin

Τεχνολογία αιχμής στις Ενοπλες Δυνάμεις

admin

Δεύτερος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης – Δεν αποδίδει η επιχείρηση συσπείρωσης στη Ν.Δ.

admin

Ρήγματα και δελφίνοι εν αναμονή

admin

Καταλυτική παρέμβαση Ντόρας για το Κόσοβο

admin

Πού θα στείλει το τέταρτο γεωτρύπανο ο Ερντογάν

admin

11+1 πονοκέφαλοι για τον Ανδρουλάκη

admin

Ερντογάν: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται με όσους μας βλέπουν ως εχθρό» λέει στον Μητσοτάκη

admin

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

admin