Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ελ Εριάν προειδοποιεί τη Fed μετά τα στοιχεία για την απασχόληση: “Ο πληθωρισμός δεν είναι νεκρός”

Ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν δήλωσε σήμερα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πρέπει να επικεντρωθεί εκ νέου στον αγώνα της κατά της αύξησης των τιμών, αφού η εκπληκτικά ισχυρή έκθεση για την απασχόληση του Σεπτεμβρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι “ο πληθωρισμός δεν είναι νεκρός”.

Οι δηλώσεις του ήρθαν μετά τα στοιχέια της Παρασκευής που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Η οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησε τον Σεπτέμβριο 254.000 νέες θέσεις εργασίας εκτός αγροτικού τομέα, διαλύοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν μόλις 150.000 νέες θέσεις.

“Δεν πρόκειται απλώς για μια σταθερή αγορά εργασίας, αν πάρουμε αυτούς τους αριθμούς τοις μετρητοίς, πρόκειται για μια ισχυρή αγορά εργασίας στα τέλη του κύκλου (των υψηλών επιτοκίων)”, δήλωσε στο Bloomberg ο Ελ-Εριάν, πρόεδρος του Queens’ College του Cambridge.

“Για τη Fed, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιδράσει πολύ πιο σκληρά στην πίεση των αγορών να εστιάσει μόνο στην απασχόληση”, πρόσθεσε. “Αρκετά μιλήσαμε για το ότι “η Fed πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για τη μέγιστη δυνατή απασχόληση”.

Οι επενδυτές μείωσαν τα στοιχήματα για μεγαλύτερη χαλάρωση της πολιτικής της Fed τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο μετά την ανακοίνωση. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε απροσδόκητα στο 4,1%, ενώ η ετήσια αύξηση των μισθών επιταχύνθηκε στο 4%. 

Related posts

Ισραηλινή επιδρομή σε εξέλιξη στη Τζενίν, δύο Παλαιστίνιοι νεκροί

admin

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Χρειάζεται και άλλη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

admin

Μαλαισία: Δέκα νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο

admin

Moscow Times: Συννελήφθη ο Σουροβίκιν μετά την ανταρσία Πριγκόζιν

admin

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν φονική επίθεση σε αυτοκινητοπομπή που απομάκρυνε εργαζόμενους από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

admin

ΕΚΤ: Σε υποτονικά επίπεδα ο δανεισμός προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά

admin

ΔΝΤ: Νομικές ενέργειες στα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να έχει “επαρκή νομική υποστήριξη”

admin

Οι πρώτοι Αυστραλοί αποχώρησαν από τη Γάζα – Παύση στις εχθροπραξίες ζήτησε η Αυστραλή ΥΠΕΞ

admin

Ρώσος αξιωματούχος: Καμία καθυστέρηση στην προμήθεια S-400 στην Ινδία

admin