Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οχημα προς την αναγνωρισιμότητα

Λέγεται πως οι τηλεοπτικές εκπομπές «κοινωνικού τύπου» στις οποίες εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκονται στην κορυφή της τηλεθέασης για όσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην οθόνη. Το έμαθαν, πρώτοι απ’ όλους, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι – για τον Κασσελάκη, το λαϊφστάιλ έγινε όχημα για να γίνει γρήγορα γνωστός σε μια μερίδα πολιτών που δεν θα μπορούσε να τον μάθει με κανέναν πιο «παραδοσιακά πολιτικό» τρόπο, όντας ένα πρόσωπο χωρίς ένσημα στην κομματική επετηρίδα, χωρίς στελεχιακά γαλόνια.

Αυτή ακριβώς η υπέρμετρη χρήση του λαϊφστάιλ από τον Κασσελάκη (που πριν λίγες μέρες έδωσε συνέντευξη σε γνωστό youtuber) λοιδορείται τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ – με τον Νίκο Ανδρουλάκη να περιγράφει τον Κασσελάκη (λόγω της επιλογής του να προβάλλει την προσωπική του ζωή, το σπίτι, την καθημερινότητά του, ακόμα και τις κάλτσες του) ως «χρυσό χορηγό» του Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός, από την πλευρά του, περιγράφει τον Κασσελάκη ως παράγοντα «λαϊφστάιλ τοξικότητας», κατηγορώντας τον για «νέο περιτύλιγμα» σε μια συνταγή που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε και την περίοδο της κρίσης.

Ο κίνδυνος να θεωρηθεί πως ο Κασσελάκης δεν έχει προτάσεις, πάντως, είναι υπαρκτός και έχει γίνει αντιληπτός και από την Κουμουνδούρου. Γι’ αυτό, η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται κατά κύριο λόγο στις πολιτικές θέσεις του κόμματος, τις οποίες αναλαμβάνει να παρουσιάσει ο πρόεδρός του – ενώ θα εμπεριέχονται και στις τελευταίες μεγάλες ομιλίες του. Ο φόβος της ελαφρότητας, σε κάθε περίπτωση, δεν φοβίζει την ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – ακόμα κι αν δημιουργεί προβλήματα. Ο ίδιος ο Κασσελάκης, όταν ερωτάται, ταυτίζει την παρουσίαση της προσωπικής του ζωής και το «ανοιχτό παράθυρο» στη ζωή του πέραν του ΣΥΡΙΖΑ με απόδειξη διαφάνειας.

Related posts

Ο κλειστός γάμος κι ένα τραπέζωμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μανχάταν

admin

Περιπέτεια στον αέρα για τον Στέφανο Κασσελάκη – Τι συνέβη με το αεροπλάνο του

admin

Ακροπόλ;

admin

Ερντογάν: Επέστρεψε στις δημόσιες εμφανίσεις μετά το πρόβλημα υγείας

admin

Νέα παιχνίδια από την Τουρκία

admin

Μητσοτάκης: «Το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης θα καθορίσει το αποτέλεσμα

admin

Εστρωσαν το χαλί για Μητσοτάκη και Ερντογάν

admin

ΤΟ 1/3

admin

Εξάρχεια: Μήνυση από Ηλιόπουλο για τις κοπές δέντρων – Η θέση του νέου εκλεγμένου δημάρχου Δούκα

admin