Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανική επίθεση με drone σε στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βόλγκογκραντ

Η Ουκρανία διενήργησε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαρίνοφκα στη νότια ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, πλήττοντας αποθηκευτικό χώρο για καύσιμα και βόμβες ολίσθησης, δήλωσε σήμερα πηγή ασφαλείας στο Κίεβο.

Ο Ρώσος κυβερνήτης της περιφέρειας του Βόλγκογκραντ δήλωσε νωρίτερα πως ξέσπασε πυρκαγιά σε στρατιωτική εγκατάσταση στην περιοχή μετά τη συντριβή ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Ο αξιωματούχος, ο Αντρέι Μποτσάροφ, είπε πως δεν υπάρχουν απώλειες.

Η πηγή δήλωσε πως η επίθεση εντάσσεται στην εκστρατεία ουκρανικών πληγμάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικά αεροδρόμιο που χρησιμοποιούνται συχνά από πολεμικά αεροσκάφη για να διενεργούν επιθέσεις εναντίον στόχων στην Ουκρανία.

Εκτός από τα πλήγματα με πυραύλους, η Ουκρανία έχει επισημάνει ιδιαίτερα τη χρησιμοποίηση από τη Ρωσία βομβών ολίσθησης που έχουν χαμηλό κόστος κατασκευής και ρίχνονται από μαχητικά αεροσκάφη, τόσο εναντίον ουκρανικών θέσεων στα ανατολικά, όσο και εναντίον πόλεων.

Ακόμη και μετά την παράδοση μερικών αμερικανικής κατασκευής μαχητικών F-16, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία υπολείπεται του πολύ μεγαλύτερου και καλά εξοπλισμένου στόλου πολεμικών αεροσκαφών της Ρωσίας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η πηγή δήλωσε πως η επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ήταν κοινή επιχείρηση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και των ειδικών δυνάμεων της χώρας.

Από την πλευρά της, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε ένα ακόμη χωριό κοντά στην ουκρανική πόλη Ποκρόφσκ (ανατολικά), σημαντικό εφοδιαστικό κόμβο, οι κάτοικοι της οποίας είχαν κληθεί να την εγκαταλείψουν ενόψει της προσέγγισης των ρωσικών στρατευμάτων, που βρίσκονται τώρα σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων.

“Χάρη στις επιτυχημένες προσπάθειες των μονάδων του σχηματισμού του Κέντρου, η κοινότητα Μετζοβέ (…) απελευθερώθηκε”, ανέφερε στην καθημερινή ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει το ένα μετά το άλλο χωριό σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, απειλώντας το Ποκρόφσκ, μια πόλη περίπου 53.000 κατοίκων που βρίσκεται σε μια σημαντική οδό που οδηγεί προς ισχυρές θέσεις υπό ουκρανικό έλεγχο.

Μπορεί η επίθεση που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου ο ουκρανικός στρατός στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ να επισημαίνεται ιδιαίτερα, καθώς μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο έδαφος του επιτιθέμενου, όμως το επίκεντρο των μαχών παραμένει στην ουκρανική βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς (ανατολικά), όπου οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν πλεονέκτημα, καθώς είναι καλύτερα εξοπλισμένοι και υπερτερούν σε αριθμό.

Έτσι, μέχρι στιγμής, η επίθεση στη Ρωσία δεν φαίνεται να έχει επιτρέψει να μειωθεί η ρωσική δύναμη στο Ποκρόφσκ, όπως προσδοκούσαν οι ουκρανικές αρχές, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

- - – ΜΠΕ

Related posts

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δυο Παλαιστίνιους σε καταυλισμό προσφύγων

admin

Ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Ιορδανία και το Ισραήλ

admin

Γερμανία: Μείωση των κυβερνοεγκλημάτων κατά 6,5% το 2022

admin

Επίθεση σε δημοσιογράφο της ρωσικής Novaya Gazeta και δικηγόρο στην Τσετσενία

admin

Ιράν: Οι αρχές εξουδετέρωσαν 30 βόμβες και συνέλαβαν 28 υπόπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

admin

Kashkari (Fed) για τις αυξήσεις επιτοκίων: Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι τελειώσαμε

admin

Οι Ισραηλινοί έβγαλαν φωτογραφία στο “κοινοβούλιο” της Γάζας – Η Χαμάς “δίνει” 70 ομήρους για πενθήμερη εκεχειρία

admin

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ

admin

Βιετνάμ: Αφίχθη στο Ανόι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

admin